Vremea în următoarele două săptămâni în toate regiunile ţării

Data publicării:
meteo toamna mediafax 2.10.2012

 

BANAT

Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme relativ răcoroasă, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 17...19 grade. Începând din data de 8 octombrie vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că maximele diurne vor fi, în medie, de 21...24 de grade, caracterizând o vreme caldă pentru această perioadă. O uşoară răcorire se estimează pentru sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile diurne devenind apropiate de normalul datei.

Minimele nocturne nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul perioadei de referinţă, fiind în general în jurul celor obişnuite în această perioadă din an, în medie 9...11 grade, posibil mai ridicate între 11 şi 14 octombrie.

La începutul intervalului se vor semnala ploi pe spaţii relativ extinse, mai ales în sudul regiunii, apoi va urma o perioadă în care probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă, doar în jurul datei de 14 octombrie fiind posibile ploi slabe.

CRIŞANA

În aproape tot intervalul de prognoză, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele obişnuite în luna octombrie, cu temperaturi în creştere de la medii de 18...20 de grade în data de 8 octombrie la 23...25 de grade în perioada 10-15 octombrie, când vor caracteriza o vreme caldă. Şi în privinţa minimelor nocturne tendinţa va fi aceeaşi, cu medii de 9 la 12 grade, valori ceva mai mici fiind de aşteptat în prima noapte, dar posibil şi spre sfârşitul intervalului de referinţă.

Va ploua pe spaţii restrânse la începutul intervalului şi, posibil, în jurul datei de 14 octombrie, iar în rest probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

TRANSILVANIA

Intervalul de prognoză va debuta cu zile răcoroase, cu precădere cea de marţi, 7 octombrie, când media regională va fi de 13...14 grade. Apoi, până în jurul datei de 16 octombrie, procesul de încălzire treptată va determina înregistrarea unor valori diurne mult mai ridicate decât cele climatologic specifice periodei, de la 20 la 23 de grade, cu o uşoară răcorire la sfârşitul intervalului. Minimele nocturne vor fi în general apropiate sau chiar peste cele caracteristice perioadei din an, media regională fiind estimată la valori între 6 şi 9 grade. În zonele depresionare vor fi totuşi valori mai modeste, în special la mijlocul primei săptămâni.

În jurul datei de 7 octombrie ploile se vor semnala pe spaţii relativ extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă, exceptând zilele de 14-15 octombrie când sunt de aşteptat ploi slabe.

MARAMUREŞ

Până pe data de 15 octombrie vremea se va încăzi treptat de la o zi la alta, devenind mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 21 la 25 de grade şi ale minimelor nocturne de 8...10 grade. Mai răcoare va fi la începutul intervalului şi, posibil, în ultimele zile, când valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în zilele de 7 şi 14 octombrie, în restul intervalului de referinţă urmând să predomine o vreme frumoasă.

MOLDOVA

Începutul intervalului de prognoză va fi caracterizat de o vreme în general răcoroasă, chiar rece pe parcursul zilei de 7 octombrie, cu medii ale temperaturilor diurne de 12...17 grade.

După data de 9 octmobrie, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind mai caldă decât în mod obişnuit în luna octombrie, cu 18 la 22 de grade, în medie. Doar pentru ultimele zile ale perioadei de referinţă se estimează o răcorire a vremii, ce va aduce regimul termic la cote în jurul celor climatologic specifice.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori în general apropiate de mediile multianuale ale perioadei, mai ridicate între 10 şi 15 octombrie.

Media la nivel regional a temperaturilor minime va fi de 7...10 grade.

Va ploua pe spaţii extinse în jurul datei de 7 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile în zilele de 14 şi 17 octombrie. Pentru restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă.

DOBROGEA

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, în special pe parcursul zilei de 7 octombrie, dar şi în ultimele zile, când temperaturile maxime vor fi de 15...17 grade, în medie. Pentru restul perioadei sunt de aşteptat valori mai ridicate decât cele climatologic specifice, cu 20... 23 de grade media regională. Temperaturile minime vor fi în general apropiate de normele climatologice ale lunii octombrie, cu medii de 9 la 12 grade.

Va ploua pe spaţii relativ extinse în jurul datei de 7 octombrie, în timp ce în restul intervalului probabilitatea de ploi va fi foarte redusă, acestea putând apărea izolat în data de 14 octombrie.

MUNTENIA

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, chiar rece pe parcursul zilei de 7 octombrie, astfel că media maximelor diurne va fi de 15...18 grade. Din 9 octombrie, temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie regională de 21...24 de grade, caracterizând o vreme caldă. În privinţa regimului termic nocturn, valorile vor fi în general uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an, cu o medie de 8 la 10 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o răcorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decadă de octombrie.

Vor fi ploi frecvente, în general moderate cantitativ, în jurul datei de 7 octombrie. Apoi probabilitatea de ploi va fi foarte redusă, acestea putând apărea pe spaţii restrânse în ziua de 14 octombrie.

OLTENIA

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, chiar rece în zilele de 7 şi 8 octombrie, când media maximelor diurne va fi de 14...16 grade. Apoi, temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie regională de 21...24 de grade, caracterizând o vreme caldă. În privinţa regimului termic nocturn, valorile vor fi în general uşor mai ridicate decât cele specifice perioadei din an, cu o medie de 9 la 11 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă se estimează o răcorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decadă de octombrie.

Vor fi ploi frecvente, în general moderate cantitativ, în perioada 7-8 octombrie. Apoi probabilitatea de ploi va fi foarte redusă, acestea putând apărea pe spaţii restrânse în zilele de 14 şi 16 octombrie.

LA MUNTE

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, în special în zilele de 7 şi 8 octombrie, când media maximelor diurne va fi de 7...10 grade. Apoi, temperaturile vor creşte de la o zi la alta, până la o medie de 14 la 16 grade, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. În privinţa regimului termic nocturn se remarcă aceeaşi tendinţă de creştere uşoară şi treptată a temperaturilor către mijlocul lunii, de la o medie de 1...4 grade în primele zile spre valori de 6 la 9 grade. O răcorire a vremii este estimată şi pentru sfârşitul intervalului de prognoză.

Precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse în jurul datei de 7 octombrie, după care va urma o perioadă cu probabilitate redusă de precipitaţii, exceptând data de 14 octombrie când acestea se pot semnala local.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri