Explozia de la Crevedia. Arafat: Rămân internaţi 12 pompieri în România şi 8 pompieri în străinătate. Unul e în stare gravă

Data publicării:
Șeful DSU, Raed Arafat, face declaratii la guvern
Șeful DSU, Raed Arafat. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, într-un raport prezentat la o săptămână după exploziile de la Crevedia, că 20 dintre pompierii răniți în timpul intervenției mai sunt în prezent internaţi în spital. 12 dintre ei sunt tratați în țară și alți 8 în unităţi medicale din străinătate.

„La acest moment, mai rămân internaţi 12 pompieri în România şi opt pompieri în străinătate. Dintre pompierii internaţi în străinătate, ne aşteptăm ca primul să fie externat chiar săptămâna asta, dacă informaţiile sunt corecte. Va trebui să îl aducem acasă în stare bună”, a spus Arafat într-o conferință de presă

„Informaţiile despre pompierii noştri - care au fost duşi inclusiv intubaţi unii - şi despre civili până acum este că situaţia este sub control, sunt stabili. Există un caz la Milano. Până acum au reuşit să îl menţină şi să îl asiste. Poate că reuşesc să îi salveze viaţa, are arsuri foarte mari, de peste 80%, cu prognostic foarte rezervat”, a adăugat el.

Secretarul de stat a mai spus că în urma activării Mecanismului European de Protecţie, 9 state au oferit 52 de locuri pentru victimele exploziei.

„Ni s-a solicitat să transferăm împreună cu colegii din Ministerul Sănătăţii care au stat cu noi în celula de criză de la minister toată noaptea respectivă şi care au controlat partea de cerere - transfer de la spitale şi a doua zi am avut 12 pacienţi transferaţi în cinci state membre”, a explicat Arafat.

3 oameni au murit și peste 50 de persoane – în majoritate pompieri – au fost rănite în urma exploziilor. Unii dintre cei cu răni mai ușoare au fost externați.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri