Expoziție controversată într-o zonă de birouri din Timișoara

Data actualizării: Data publicării:
bdidorlosdpz
Foto: tion.ro

Dimineață de luni morbidă pentru mai mulți corporatiști din Timișoara, dar și pentru angajații ANAF, care s-au speriat când au văzut un sicriu în parcarea de sub geamurile lor. Totul, din cauza unei expoziții mutate în parcarea de la Finanțe. Cei care lucrează acolo vor avea, timp de o lună, o panoramă artistică ciudată, scrie presa locală.

bdidorlosdpz
Foto: tion.ro

Mai multe opere de artă ciudate vor putea fi „admirate”, timp de o lună, în parcarea Constructim din fața Direcției Generale a Finanțelor Publice a Județului Timiș. Vorbim despre expoziția Instalart, care a fost mutată în parcarea privată de lângă ANAF.

Marius Leonte, Cătălin Bătrânu, Eugeniu Țibuleac, Ilien Duță, Baraka sunt cei cinci artiști care i-au speriat pe timișoreni cu sculpturile lor. Unele dintre ele, printre care și un sicriu cu un „mort” în el, dar și mai multe cranii vor sta până în 1 noiembrie în parcarea respectivă.

„Am ajutat artiștii de la Instalart, am pus la dispoziție pentru o lună spațiul parcării. Nu este o dedicație pentru ANAF, să ne înțelegem. Mai este o mașină cu cranii pe lângă sicriu, sculpturile au fost pe Eugeniu de Savoya, dar au fost mutate, pentru că a venit Art Encounters, și le-am pus la dispoziție parcarea. Sunt niște timișoreni foarte talentați”, a declarat Lucian Perescu, sponsorul Instalart, potrivit sursei citate.

Proiectul Instalart/Sculptură/000 a fost gândit de Marius Leonte, ca un exercițiu invaziv al artei contemporane în spațiul public.

„Este un anunț/enunț că arta există, că oamenii au nevoie de ea și artiștii au fost pregătiți să răspundă acestei nevoi”, a explicat Leonte, la inaugurarea expoziției.

Instalart este produsul unui workshop ce s-a desfășurat la sfârșitul acestei veri în curtea Facultății de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, în cadrul căruia artiștii au propus un obiect, o instalație, un concept, care ar putea să completeze patrimoniul cultural al unei comunități.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri