Fenomenul meteo periculos apărut duminică în Capitală. Ce este „freezing rain”

Data actualizării: Data publicării:
Freezing Rain
@Guliver/GettyImages
Vești proaste despre starea vremii. Nu scăpăm de ninsori, însă ne vom confrunta și cu fenomene meteo mult mai supărătoare: precipitații mixte, polei și freezing rain.
Freezing Rain
@Guliver/GettyImages

Freezing rain sau „ploaie înghețată” este un fenomen meteo care se formează atunci când ploaia întâlnește o suprafață foarte rece și îngheață pe loc. Nu contează dacă vorbim despre metal sau asfalt. Tocmai de aceea, recomandarea este să fim foarte precauți în perioada următoare, dacă observăm apariția fenomenului. Vorbim mai ales despre șoferi, dar și pietonii trebuie să fie precauți, mai ales că medicii au anunțat că fracturile și entorsele s-au înmulțit în această perioadă.

Ploaia înghețată a dat peste cap și orarul de zbor al avioanelor de pe aeroportul Otopeni. Toate zborurile sunt amânate din cauza fenomenului „freezing rain”, prezent în Capitală.

Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de fenomene meteo periculoase. Bucureștiul și alte 10 județe sunt de la această oră sub cod portocaliu de polei, până la ora 18.00.

Meteorologii anunță că vor avea loc depuneri semnificative de polei mai ales pe conductori, arbori si obiecte din apropierea solului. Județele afectate sunt Ialomița, Prahova, Argeș, Giurgiu, Brăila, Dâmbovița, Teleorman, Buzău, Ilfov, Călărași și Ilfov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri