Fiica dictatorului irakian Saddam Hussein a fost condamnată pentru promovarea partidului tatălui său

Data actualizării: Data publicării:
saddam hussein daughter
Raghad Saddam Hussein, fiica lui Saddam Hussein. FOTO: Instagram

Raghad Saddam Hussein, fiica în exil a fostului dictator irakian, a fost condamnată, duminică, în lipsă, la şapte ani de închisoare de un tribunal din Bagdad, pentru promovarea partidului Baas, dizolvat şi interzis după invazia americană din 2003. Potrivit hotărârii consultate de AFP, femeia ar fi declarat la un post de televiziune saudit că epoca în care tatăl său conducea țara cu o mână de fier era una "a gloriei și a mândriei".

Potrivit hotărârii pe care AFP a putut-o consulta, Raghad Saddam Hussein, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită vinovată de "promovarea activităţilor partidului interzis Baas" în timpul interviurilor acordate "canalelor de televiziune în 2021".

În Irak, orice persoană care afişează fotografii sau sloganuri legate de regimul căzut sau îl promovează poate face obiectul urmărilor judiciare.

În hotărâre nu se precizează despre ce interviuri este vorba.

Însă în acel an, Raghad Saddam Hussein a vorbit la Al-Arabiya despre situaţia din Irak pe vremea când tatăl său conducea ţara cu o mână de fier (1979-2003) cu partidul unic, Baas.

"Mulţi oameni mi-au spus că epoca noastră a fost într-adevăr o epocă a gloriei, a mândriei. Desigur, ţara era stabilă şi bogată", a spus ea pentru canalul saudit. 

Raghad Saddam Hussein locuieşte în Iordania, la fel ca sora ei Rana. Fraţii lor, Oudaï şi Quussaï, au fost ucişi la Mosul în 2003 de armata americană.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri