Fostul director al DGA, Cătălin Ioniţă, are o avere nejustificată de 1,15 milioane de lei, spune Agenția de Integritate

Data publicării:
Cătălin Ioniță
Cătălin Ioniță. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de circa 1,15milioane de lei între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia de către fostul director al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Cătălin Alexandru Ioniţă.

„ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Cătălin Ioniţă împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată într-un comunicat al ANI citat de Agerpres.

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative.

„Cătălin Ioniţă a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, potrivit comunicatului.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri