Fostul papă Benedict XVI știa de abuzurile preoților din subordinea sa asupra copiilor (raport)

Data actualizării: Data publicării:
papa benedict xvi face cu mana multimii zambind
Fostul papă Benedict XVI. Foto: Profimedia

Papa Benedict XVI a știut despre abuzurile prelaților asupra copiilor în perioada când era arhiepiscop al Munchenului, între 1977 și 1981, arată datele unui raport asupra arhiepscopiei, contrazicând astfel repetatele dezmințiri ale fostului suveran pontif, scrie joi CNN.

„A fost informat despre fapte”, a declarat avocatul Martin Pusch la Munchen, într-o intervenție care anunță concluziile raportului.

„Considerăm că (fostul suveran pontif - n.r.) poate fi acuzat de abatere în patru cazuri. Două dintre acestea se referă la abuzuri comise în perioada în care conducea arhiepiscopia și sancționate de stat. În ambele cazuri, autorii au rămas în activitate pastorală”, a mai spus avocatul. 

Fostul papă Benedict continuă să nege acuzațiile, potrivit avocaților de la firma Westpfahl Spilker Wastl, care au dezvăluit joi concluziile unei anchete privind cazuri de abuzuri sexuale la Arhiepiscopia Munchenului pe parcursul mai multor decenii.

În 2013, fostul papă scria într-un text: „Aflu, după cum știți, cu profundă consternare. Dar niciodată nu am încercat să acopăr aceste lucruri”.

Avocatul Martin Pusch a mai arătat joi că „Au fost cazuri de abuz cât timp a condus arhiepiscopia. Preoții implicați în acele cazuri și-au continuat munca fără nicio sancțiune. Biserica nu a făcut nimic.”

„El (Benedict - n.r.) pretinde că nu a știut despre anumite fapte, dar noi credem că nu este așa, potrivit a ceea ce știm”, a mai precizat Pusch.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri