Fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, și fiica sa, condamnați la închisoare într-un dosar cu prejudiciu de 6 milioane de euro

Data publicării:
tudor pendiuc arestat - 7119044-Mediafax Foto-Costi Tudor

Tribunalul Bucureşti a dat astăzi sentința în dosarul "Publitrans", în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost judecat pentru fapte de corupție, informează Ziarul Argeșul.

În cazul "Publitrans", prejudiciul se ridică la peste 6 milioane de euro.

Tudor Pendiuc a fost condamnat la o pedeapsa de 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și la 6 ani de închisoare pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată. Potrivit instanței, inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, și anume 6 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Fiica lui Tudor Pendiuc, Emanuela Elena Pendiuc, a fost condamnată la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru complicitate la infracțiunea de luare de mită. Totodată, instanța a condamnat-o la o pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor. Potrivit instanței, inculpata urmează sa execute pedeapsa cea mai grea, și anume 4 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 5 ani de închisoare.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu apel.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri