Video Geoană, îndemn către ucraineni: Să luptaţi neînfricaţi pentru independenţa voastră. Putin a crezut că v-o poate lua, dar nu a reuşit

Data actualizării: Data publicării:
mircea geoana
Foto: captură video Mircea Geoana/ YouTube

Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis joi, un mesaj cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, în care îndeamnă ucrainenii să continue să lupte neînfricaţi pentru independenţa lor, precizând că „preşedintele Vladimir Putin a crezut că le-o poate lua, dar nu a reuşit”. Într-un clip video postat pe Facebook, el transmite poporului ucrainean că poate conta pe ajutorul NATO și al aliaților. „O să vă fim alături atât cât este necesar”, a mai spus Geoană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Astăzi sărbătoriţi Ziua Independenţei! Şi continuaţi să luptaţi neînfricaţi pentru independenţa voastră. Preşedintele Putin a crezut că v-o poate lua, dar nu a reuşit. Leadershipul ucrainean, forţele militare şi tot poporul ucrainean aţi demonstrat o determinare extraordinară, rezilienţă şi curaj, în fiecare zi. Aţi inspirat întreaga lume, pe mine şi pe toţi colegii din NATO. Aici, la NATO, aliaţii sunt alături de voi în această luptă pentru supravieţuire şi libertate”, a transmis secretarul general adjunct al NATO.

Mircea Geoană arată că „sprijinul nostru este neclintit”. „Puteţi conta pe noi să vă fim alături atât cât este necesar. Sunt mândru de sprijinul pe care aliaţii NATO îl oferă Ucrainei. Miliarde de dolari reprezentând echipament militar modern, combustibil şi provizii medicale. Şi multe altele, precum asistenţă financiară şi umanitară. La Summit-ul NATO din iulie, Ucraina a făcut un pas important spre NATO. Când aliaţii vor cădea de acord că sunt îndeplinite condiţiile, Ucraina va adera la Alianţă. Aici este locul vostru!”, spune Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO spune că „astăzi este o zi a mândriei pentru toţi ucrainenii, o sărbătoare a independenţei faţă de Uniunea Sovietică”.

„Aştept cu nerăbdare momentul când va fi o sărbătoare a victoriei voastre asupra agresiunii Rusiei şi o sărbătoare a libertăţii voastre permanente. De Ziua Independenţei, vă doresc putere şi succes în continuare! Slava Ukraini!”, spune Geoană în mesaj.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri