Gheorghiță: Vaccinarea „la chiuvetă” decredibilizează România la nivel mondial. Este o problemă de siguranță națională

Data publicării:
valeriu gheorghita în uniforma militara, cu masca - portret
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Vaccinarea „la chiuvetă” nu face altceva decât să decredibilizeze România și corpul medical la nivel european și mondial a declarat, marţi, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, care a subliniat că administrarea serului împotriva COVID-19 este o problemă de siguranţă naţională.

„Ne îngrijorează foarte mult (vaccinarea "la chiuvetă" - n.r.) şi nu doar că ne îngrijorează, ne şi mâhneşte această situaţie, pentru că este absolut ruşinos, din punctul meu de vedere, pentru corpul medical care participă la astfel de acţiuni frauduloase şi care încurajează astfel de acţiuni", a afirmat, într-o conferinţă de presă, şeful CNCAV.

El a subliniat că toleranţa faţă de astfel de acţiuni este „zero”, iar situaţia nu este doar una medicală, ci şi decredibilizează România.

„Situaţia nu este doar una medicală, că omul respectiv îşi pune viaţa în pericol, este şi una care nu face altceva decât să decredibilizeze România, în general, la nivel mondial şi în Europa, decredibilizează foarte mult corpul medical şi tot efortul făcut de colegii noştri în această pandemie, aproape doi ani de pandemie”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

„Trebuie să înţelegem că strategia de vaccinare a fost adoptată nu doar prin Hotărâre de Guvern, ci şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Deci, vaccinarea în România este o problemă de siguranţă naţională şi dacă cineva nu a înţeles acest lucru până astăzi are o mare problemă. Trebuie să înţelegem că nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor şi afectează grav credibilitatea României pe plan internaţional”, a transmis preşedintele CNCAV.

Mai multe percheziții au loc, marți, în județele Bihor și Satu Mare, într-un dosar privind un nou caz de vaccinare la chiuvetă. Peste 2.000 de certificate ar fi fost falsificate, potrivit DNA. Astfel de cazuri au tot avut loc în ultimele luni, în România.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri