Galerie Foto Haos în traficul din București din cauza închiderii Podului Grant. Ce măsuri ia Primăria

Data actualizării: Data publicării:
mihaela stefan
Sursa foto: Mihaela Ștefan / Facebook

Traficul rutier în vestul București s-a desfășurat cu mare dificultate ieri dimineață, dar și în această dimineață. În prezent, traficul în această zonă a Capitalei este îngreunat de închiderea Podului Grant pe sensul Crângași-Turda, suspendarea liniei de tramvai 25, dar și de situații izolate, precum și blocajul temporar produs în această dimineață la linia de tramavi 41.

Luni a fost prima zi după închiderea Podului Grant pentru lucrări de reabilitare pe sensul Crângași Turda, lucrări estimate să dureze șase luni, până în martie 2024. În acest interval, tramvaiul 41 ar urma să circule în ambele sensuri, dar în sistem pendulă. Marți dimineață, o defecțiune pe linia 41 a provocat un blocaj în intervalul 08.00-08.25.

Imagini din traficul din București pe 16 octombrie. Sursa foto: Facebook / MC Cristea
Imagini din traficul din București pe 16 octombrie. Sursa foto: Facebook / MC Cristea

Primăria București a organizat ieri o ședință și a anunțat măsuri pentru fluidizarea circulației. Blocajele rutiere s-au continuat și în această dimineață în vestul Bucureștiului și centrul Bucureștiului.

Primăria București a anunțat ieri pe Facebook că a făcut o ședință cu reprezentanții Brigăzii Rutiere, Poliției Locale a Sectorului 1, Poliției Locale a Sectorului 6, Poliției Locale a Municipiului București, STB și Administrației Străzilor București, unde s-au decis următoarele măsuri pentru fluidizare:

1. Începând de marți 17 Octombrie, va fi suplimentat numărul de echipaje de poliție rutieră care vor dirija traficul în intersecțiile afectate de lucrări.

2. Polițiștii care vor dirija traficul în intersecții vor aloca timpi necesari fluxurilor de mașini astfel încât să favorizeze rutele alternative.

3. Vom modifica diagramele semafoarelor din intersecțiile Șos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu, respectiv Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de așteptare pentru șoferi pe sensul Orhideelor- Gara de Nord să fie mai mic.

4. În zilele următoare STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 și 44 de la Maternitatea Giulești până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, vom suplimenta numărul de tramvaie de pe liniile 11 și 44. De asemenea, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeași zonă.

Primăria București recomandă participanților la trafic care se deplasează dinspre Calea Giulești înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare Calea Plevnei-Știrbei Vodă-Str. Buzești și traseele alternative prin Șoseaua Virtuții - Splaiul Independenței, respectiv Calea Crângași - străzi adiacente - Calea Giulești. Restricțiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecțiile principale. 

Totodată, instituția face un apel la bucureșteni ca în măsura în care este posibil să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri