Hezbollah anunță „o zi de furie fără precedent” împotriva Israelului chiar în ziua în care Joe Biden e așteptat la Tel Aviv

Data actualizării: Data publicării:
Luptători Hezbollah depun jurământul
Gruparea șiită Hezbollah, care acționeză în Liban, e susținută de Iran. Foto: Profimedia Images

Organizația Hezbollah a anunțat că miercuri va fi „o zi de furie fără precedent” împotriva Israelului, în ziua în care președintele american Joe Biden are programată o vizită în Israel, informează Reuters, preluată de publicația Haaretz.

Gruparea șiită libaneză, susținută de Iran, a condamnat atacul asupra spitalului din Gaza, în urma căruia sute de palestinieni au murit, și susține că vina pentru atac aparține Israelului.

„Acest atac arată adevărata față criminală a acestei entități și a sponsorului ei - Statele Unite, care poarte responsabilitatea directă și completă pentru acest masacru”, se arată într-un comunicat publicat marți de Hezbollah.

Gruparea șiită libaneză Hezbollah se află într-o dispută armată cu Israelul din nou, la granița dintre Israel și Liban, după cea mai mortală escaladare din 2006, când au fost în război timp de 34 de zile.

Susținut de Iran, Hezbollah a spus că este gata să ajute atunci când va veni momentul în războiul dintre Israel și Hamas, grupare la rândul ei susținută și de Teheran. Ministrul israelian al apărării a declarat pe 15 octombrie că Israelul nu are niciun interes să ducă război pe frontul său de nord și că, dacă Hezbollah s-ar reține, atunci Israelul va păstra situația de-a lungul graniței așa cum este.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri