Imaginile dezastrului la 24 de ore după inundațiile istorice din Satu Mare. Case prăbușite, oameni disperați, 1000 de animale dispărute

Data publicării:
casa daramata inundatii
Imaginile dezastrului la 24 de ore după inundațiile istorice din Satu Mare. FOTO: Captură Digi24

La 24 de ore de la inundațiile istorice din Satu Mare, oamenii din localitățile lovite de ape se întreabă unde vor locui. Multe case s-au prăbușit, iar ei și-au petrecut noaptea la căminul cultural. O mie de animale sunt încă de negăsit.

Cel puțin șase localități au fost lovite de inundații, după ploaia de joi care a durat numai trei ore, dar a avut efecte dramatice. 160 de oameni au fost evacuați din calea viiturii, iar mulți dintre ei au fost scoși cu barca din propriile case.

Și-au petrecut noaptea la căminul cultural și așteaptă să afle dacă vor fi despăgubiți pentru pagubele suferite.

În cursul nopții, echipele de intervenție au scos pe geam oamenii dintr-o casă prăbușită.

Vineri dimineață, localnicii s-au întors la casele lor, încercând să vadă dacă se mai poate salva ceva. Puține obiecte au rezistat însă apelor, iar mobila nu mai poate folosită, așa că oamenii o aruncă.

Sute de animale au murit înecate, iar o mie de animale încă sunt dispărute..

Râurile din județele Satu-Mare, Maramureș și Sălaj sunt încă sub avertizare cod portocaliu de inundații.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri