În Bucureşti, bordurile de beton se înlocuiesc cu borduri de plastic

Data publicării:
borduri plastic

S-a dus moda bordurilor din beton, în Bucureşti au apărut bordurile de plastic! E soluţia pe care au găsit-o edilii de la sectorul 4 pentru bulevardul care trece pe lângă Parcul Tineretului. Plasticul pus peste blocurile de ciment ar avea scopul să le protejeze, spun cei de la primărie. În plus, costă cam jumătate din cât ar fi trebuit să se plătească pentru înlocuirea acestora. Localnicii au însă altă părere - sunt bani aruncaţi, pentru că bordurile arată perfect, nu ar trebui schimbate.

Pe Bulevardul Şincai, în zona Parcului Tineretului, muncitorii sparg cimentul de zor. Fac astfel loc pe lângă borduri, pentru a le acoperi cu folii din plastic şi fibră de sticlă.

Sunt mai multe echipe de muncitori care lucrează la îmbrăcarea bordurilor. Nu par să ştie de ce trebuie să facă asta. „Noi pregătim, nu ştim noi, nu punem alea. Da, dar deja sunt puse. Da.Păi le-au pus nişte băieţi care au plecat că e cald afară. Le-au pus de dimineaţă şi noi spargem. Noi pregătim înainte”.

Un kilometru de borduri va fi acoperit cu plastic. Totul va costa 180 de mii de lei.

Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 4: „Avem un proiect pilot de a rezolva problema bordurilor care sunt foarte deteriorate Este practic o metodă folosită în străinătate. Vor rezista mult mai mult, vor arăta mult mai bine şi costul este la aproximativ 50% cât ar costa dacă le-am înlocui”.

Acelaşi sector, alte borduri! Dar de data aceasta sunt schimbate complet.

Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 4: „Reamenajăm total spaţiul verde de acolo, ne dorim ca bulevardul Brâncoveanu să arăte mult mai bine, acele borduri erau aproape distruse”.

Bordurile de pe Bulevardul Brâncoveanu, înlocuite acum, au fost schimbate anul trecut de Primăria Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri