În ce constă ajutorul medical pentru obținerea unei sarcini?

Data actualizării: Data publicării:
Centrul_FIV_Floreasca_Conf. Dr. Nicolae Poiana Articol susținut de SANADOR

Pentru multe dintre cupluri, obținerea unei sarcini pe cale naturală devine o adevărată provocare, iar de aici un drum lung de parcurs. La nivel global, în jur de 20% dintre cupluri se confruntă cu probleme de fertilitate de diferite cauze. Și în România, numărul celor care întâmpină dificultăți în obținerea unei sarcini este ridicat. Din fericire însă, în prezent există soluții care cresc șansele ca visul de a avea un copil să devină realitate. În astfel de situații, ajutorul medical este esențial.

Atunci când sarcina nu se instalează după cel puțin 12 luni de contact sexual neprotejat sau după 6 luni, dacă partenera are peste 35 de ani, un consult de specialitate pentru ambii parteneri contribuie la stabilirea cu exactitate a cauzei infertilității, dar și a celei mai bune soluții terapeutice pentru cazul respectiv.

Există mai multe proceduri de reproducere umană asistată medical pe care medicul le poate recomanda, în funcție de situație, printre care și fertilizare in vitro (FIV), de altfel cea mai eficientă și avansată tehnică de reproducere umană care există în prezent. O astfel de metodă implică recoltarea și fertilizarea ovulelor în laborator, cu implantarea ulterioară în uterul pacientei a embrionilor obținuți. Fertilizarea in vitro este recomandată atunci când alte tratamente pentru infertilitate – stimulare ovariană sau inseminare artificială – nu au dat rezultate sau atunci când FIV este de la început singura opțiune pentru a obține o sarcină.

Fertilizarea in vitro este un proces complex, care necesită urmarea cu strictețe a mai multor pași. De aceea, indicația este stabilită de medicul specializat în reproducere umană asistată medical numai după un consult de specialitate și efectuarea unei anamneze amănunțite a cuplului, precum și a unui set complet de analize pentru FIV, atât pentru parteneră cât și pentru partener.

Centrul de fertilizare in vitro SANADOR vine în sprijinul cuplurilor cu probleme de fertilitate cu servicii medicale de reproducere umană asistată medical la cele mai înalte standarde de excelență, pacienții beneficiind de ajutor medical oferit de cei mai experimentați specialiști din România astfel încât visul de a avea un copil să devină realitate. Astfel, cuplurile au acces la Centrul FIV SANADOR la toate investigațiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic precis și a unui tratament adecvat. Centrul FIV SANADOR funcționează atât în regim ambulatoriu, cât și de spitalizare de zi, activitatea de aici desfășurându-se în acord cu protocoale și proceduri de ultimă oră.

Odată sarcina obținută, pacientele pot opta în continuare pentru serviciile oferite de Maternitatea SANADOR de la Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar. Aici pacientele beneficiază de monitorizare completă a sarcinii, prin consultații de specialitate, analize de laborator, investigații specifice, ecografii de sarcină, dar și de o naștere în siguranță. Maternitatea SANADOR este dotată cu echipamente de ultimă generație și se află sub îndrumarea unei echipe medicale de elită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri