Galerie Foto Incendiu puternic de vegetație în apropiere de București. A fost emis mesaj RO-Alert. Traficul a fost reluat pe Șoseaua de Centură

Data actualizării: Data publicării:
incendiu de vegetatie
Un incendiu de vegetație puternic s-a produs marți după-amiază în apropiere de București, între localitățile Bragadiru și Măgurele din județul Ilfov. FOTO: Infotrafic

Un incendiu de vegetație puternic s-a produs marți după-amiază în apropiere de București, între localitățile Bragadiru și Măgurele din județul Ilfov. Autoritățile au emis și un mesaj de avertizare RO-Alert.

UPDATE 18:00 Incendiul de vegetaţie produs, marţi, între localităţile Bragadiru şi Măgurele din judeţul Ilfov a fost localizat de pompieri, care lucrează la lichidarea acestuia.

"Nu există un pericol în acest moment, incendiul este localizat. Colegii mei lucrează la lichidare. Au acţionat 13 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, peste 60 de pompieri au intervenit la faţa locului", a declarat purtătorul de cuvânt al ISUBIF, Ana Covaşniuc.

Ea a explicat că suprafaţa foarte mare şi linia de propagare a incendiului, fiind mai multe focare pe patru direcţii, alături de o uşoară briză de vânt, au favorizat extinderea focului.

"Accesul a fost dificil, dar colegii mei au reuşit să ajungă la timp şi să ţină sub control situaţia. Alimentarea cu apă s-a făcut la agenţi economici din zonă", a precizat Covaşniuc.

Potrivit acesteia, suprafeţele cu vegetaţie uscată se pot aprinde şi din cauza unor cioburi sau materiale sticloase care amplifică căldura sau acţiunea razelor solare.

UPDATE 16:27 ​Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers ale DN Centura București, între kilometrii 47 și 48, după ce fusese oprită, din cauza incendiului de vegetație dintre localitățile Bragadiru și Măgurele, județul Ilfov. Valorile de trafic se mențin însă ridicate în zonă.

 

ACTUALIZARE 15:25 A fost suplimentat numărul autospecialelor. În prezent, 13 acționează pentru a ține incendiul sub control, fiind prezentă, la fața locului, și o unitate mobilă de terapie intensivă, în cazul în care vor exista victime.

Sursa video: Imagini dronă amator

De asemenea, vântul puternic îngreunează misiunea pompierilor, iar fumul se îndreaptă către Centura Capitalei, care se află în apropiere.

Un incendiu de vegetație puternic s-a produs marți după-amiază în apropiere de București, între localitățile Bragadiru și Măgurele din județul Ilfov. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Un incendiu de vegetație puternic s-a produs marți după-amiază în apropiere de București, între localitățile Bragadiru și Măgurele din județul Ilfov. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Traficul auto este oprit pe ambele sensuri are Centurii Bucureşti, din cauza vizibilităţii reduse.

„Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind ridicate”, potrivit unui comunicat al Centrului Infotrafic.

Sursa video: Imagini dronă amator

Circulaţia este deviată prin localitatea Măgurele.

Știre inițială: „Intervenim pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs între localitățile Bragadiru și Măgurele din județul Ilfov. Incendiul se manifestă pe un câmp, cu degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 10 hectare”, au transmis autoritățile.

De asemenea, în prezent nu există pericolul de extindere a incendiului către casele aflate în zonă.

La fața locului intervin nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă.

A fost emis și un mesaj de avertizare RO-Alert.

„Incendiu de vegetație uscată cu degajări de fum ce afectează localitatea Măgurele, sat Vârteju. Conduceți cu prudență. Respectați recomandăirle dispuse de autorități”, se transmite în avertizare.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri