VIDEO. Incidente la Congresul PSD. Trei protestatari #Rezist, ridicați de jandarmi și amendați

Data actualizării: Data publicării:
INCIDENT CONGRES PSD 2 - GANEA
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

În faţa Sălii Palatului, unde se desfășura Congresul extraordinar al PSD, a fost organizat sâmbătă un protest al grupării #Rezist, care nu a fost lipsit de incidente. Cel puţin trei dintre cei aproape 250 de demonstranţi care au manifestat vizavi de Sala Palatului au fost săltaţi de jandarmi şi duşi la secţia de poliţie. Persoanele urcate în duba Jandarmeriei s-au ales cu amenzi de 800 de lei şi de 3.000 de lei atât pentru tulburarea liniştii publice, cât şi pentru faptul că au împiedicat autorităţile să asigure ordinea la proteste.

INCIDENT CONGRES PSD 2 - GANEA
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Huiduitul la porta-voce i-a costat scump pe trei dintre protestatarii #Rezist care manifestau vizavi de Sala Palatului. Pentru că au devenit foarte vocali, au fost săltaţi de jandarmi şi duşi la Secţia 2 de Poliţie când au vrut să traverseze bulevardul pentru a ajunge printre cei 2.000 de susţinători ai PSD.

„Nu v-aţi săturat să apăraţi nişte infractori penali de 30 de ani?
Nu v-aţi săturat să fiţi furaţi? Nu v-aţi săturat să fiţi minţiţi? Nu v-aţi săturat să fiţi umiliţi?” - striga o tânără. Au venit jandarmii și au încercat să o bage în dubă.

„Sunteţi nişte incompetenţi, analfabeţi!” - striga un tânăr care a încercat să-i sară în apărare. „Ia, mă, mâna după ea! Ia mâna, las-o să îşi facă treaba! Uitaţi cum ia oamenii! Huăăăăă!!!!! Băi nenorociţilor!”.

A fost săltat și el.

Jandarmeria a dat două amenzi a câte 3.000 de lei şi alta, de 800 de lei, pentru obstrucţionarea jandarmilor şi tulburarea ordinii publice.

„Efectiv am fost ridicat şi m-am speriat şi am zis băi, n-aveţi de ce să mă ridicaţi. Am întrebat ce am făcut. Din păcate, am aflat după ce am văzut amenda”, a povestit tânărul.

„Nu ne-au legitimat, nu ni s-au comunicat motivele pentru care suntem ridicaţi, eu am fost târâtă, împinsă. Colegii mei au fost ridicaţi pentru că ar fi încercat să obstrucţioneze forţele de ordine. Ei au încercat să întrebe de ce mă ridică”, a relatat, la rândul său, tânăra.

Numele lui Liviu Dragnea a fost cel mai des invocat de protestatari. Nici femeile social-democrate nu au scăpat de criticile străzii.

„Doamna motostivuitoare, doamna Carmen Dan, doamna Imunoglobina, mor oamenii în spitale!”
„Spitalele sunt infectate! Un spital nou când ai de gând să construieşti? Autostrăzi când ai de gând să construieşti? Şcoli când ai de gând să construieşti? Îţi construieşti congres!”

Protestatarii au apelat la megafoane pentru a-şi striga nemulţumirile faţă de măsurile guvernamentale, în timp ce alţii s-au înarmat cu sticle de ulei şi găleţi.

„România adevărată este a patrioţilor, a lui Iuliu Maniu, a lui Corneliu Coposu!”

„Vestita găleată roşie, făina care deja a dispărut, se pare că le place foarte mult această pomană electorală celor de cealaltă parte a baricadei”.

„Şi eugeniile sunt pentru cei care vor să ajungă precum Daddy, infractori”.

Manifestanţii anti-PSD spun că actuala clasă politică nu oferă repere morale generaţiilor viitoare.

„Doresc o clasă politică cu un anume standard moral. Dumnealor sunt acolo ca să fie un exemplu pentru noi”.

„Diavolul se preface în înger de lumină să păcălăească omul. Aşa e PSD în frunte cu Dragnea!”

„Ne hotărăsc în continuare destinul, iar noi ne lăsăm călcaţi în picioare. Eu cred că încet încet PSD-ul se va stinge”.

ACTUALIZARE 15:00  Sute de oameni protestează la această oră vizavi de Sala Palatului, în faţa lor fiind un cordon de jandarmi. Scandările se aud până în clădire, iar delegaţii la Congresul PSD se uită de la ferestre, relatează News.ro.

Protestatarii scandează „Hoţii”, „Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, „Condamnat penal, marş la tribunal”, „PSD, ciuma roşie”, „Justiţie, nu corupţie”, „Liviu Dragnea ai ajuns trădătorul neamului”.

Unii dintre oamenii care au venit să protesteze au portavoce, astfel că scandările se aud în clădirea Sălii Palatului.

Mulţi delegaţi la congres au ieşit la ferestre pentru a vedea ce se întâmplă.

Şi în faţa Sălii Palatului sunt câteva sute de social-democraţi.

ACTUALIZARE 12:00 Cei trei protestatari de la Sala Palatului duşi la secţia de poliţie de jandarmi au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii publice şi pentru împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu, a anunţat Jandarmeria, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, o persoană a fost amendată cu 800 de lei, pentru tulburarea ordinii publice, iar celelalte două persoane cu câte 3.000 de lei fiecare, pentru împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.


Au apărut incidente în fața Sălii Palatului, acolo unde urmează să înceapă congresul extraordinar al PSD și unde s-au strâns deja în jur de 3.000 de susținători ai PSD. Trei protestatari de la mișcarea #Rezist au fost ridicați de jandarmi.

Un protest anti-PSD era anunțat deja pe rețelele de socializare, iar jandarmii au instalat garduri de protecție în jurul Sălii Palatului. La un moment dat, și-au făcut apariția în jur de 10 protestatari #Rezist, care au huiduit și au devenit foarte vocali, cu ajutorul unor porta-voce. Ei protestatu de cealaltă parte a bulevardului, iar în momentul în care trei dintrei ei, foarte agitați, au vrut să traverseze, au fost ridicați de jandarmi. Urmăriți imaginile în materialul video de mai sus.

Citește și ”Cum a ajuns Dragnea stăpânul PSD. Resturile putrezite ale unei operațiuni eșuate”

Între timp, în jurul orei 11:00, când trebuia să înceapă Congresul PSD, se strânseseră în jur de 250 de protestatari #Rezist. Au afișat cu litere mari mesajul „Dacă alegeți Mafia, veți pierde” și strigau „Jos comunismul” și „PSD, ciuma roșie”. De partea celalaltă a bulevardului erau circa 3.000 de simpatizanți PSD, astfel că jandarmii se străduiau să țină la distanță taberele, iar atmosfera a devenit tensionată.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita