Întârzieri și de 9 ore la cursele Blue Air. Mesajul companiei pentru pasagerii afectați

Data actualizării: Data publicării:
blue_air

Mai multe curse Blue Air au întârzieri de până la 9 ore, pe Aeroportul Otopeni, cauza fiind o defecțiune tehnică la una dintre aeronavele companiei. După ce compania a decis ca aeronava să rămână la sol, celelalte curse au ajuns la întârizeri de până la 9 ore, cum e cea spre Barcelona, scrie MEDIAFAX.

„Situația a fost cauzată de o defecțiune tehnică minoră la una dintre aeronavele companiei. Din motive de siguranță, compania a decis ca aeronava să rămână la sol până la remediere. Ca urma a acestei situații, mai multe zboruri au suferit întârzieri, iar întreaga noastră echipă are ca prioritate rezolvarea iregularităților. Pasagerii au fost informați și au primit asistență pe aeroport sau prin call center”, se arată într-un comunicat Blue Air.

Compania mai transmite că zborul charter spre Antalya a decolat de la Otopeni. Conform tabelei de zboruri, acesta urma să plece la vineri dimineața la ora 7.00.

„Cea mai mare întârziere este pe zborul Blue Air spre Barcelona. Astfel, estimăm ca ora de decolare va fi la ora 17:00. Toți pasagerii afectați au primit și vor beneficia de asistență până la momentul decolării în conformitate cu regulamentul EC 261”, se arată în comunicat.

Zborul era programat pentru ora 7.20, ceea ce înseamnă 9 ore și 40 de minute întârziere.

Alte zboruri Blue Air la care sunt anunțate întârzieri: Londra (plecarea trebuia să aibă loc la 16.00, în prezent ora estimată este 18.00), Paris, (plecarea ar fi trebuit să aibă loc la ora 16.35. ora estimativă pentru decolare este 21.05 ), Liverpool (programat pentru ora 18.00, estimat pentru decolare 20.30).

Întârziere de 5 ore și la o cursă Blue Air care urma să ajungă la Craiova, din Antalya

Pasagerii care se întorc vineri din Antalya (Turcia) în Craiova, cu avionul, au avut de aşteptat 5 ore în aeroport, pentru că aeronava a avut întârziere. Avionul Blue Air, care ar fi trebuit să ajungă pe Aeroportul din Craiova la ora 11.15, va ateriza după ora 17.00.

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului din Craiova, Oana Răducănoiu, a declarat, pentru Mediafax, că aeronava de pe ruta Antalya -Craiova este o cursă charter operată printr-o agenție de turism, nu de Aeroportul Craiova.

„Datele pe care le avem sunt că turiștii au fost preluați de pe aeroportul din Turcia în urmă cu câteva minute. Nu cunoșatem motivele întârzierii acestei curse pentru că este un zbor operat printr-o agenție de turism”, a spus Oana Răducănoiu.

Contactați de corespondentul Mediafax, reprezentanții agenției respective de turism au spus că nu pot oferi un punct de vedere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri