Iohannis, despre banii de la UE pentru Ucraina: Nu trebuie luați de la fondurile structurale sau de la agricultură

Data actualizării: Data publicării:
iohannis la bruxelles
Iohannis va participa la Summitului UE-Balcanii de Vest. Foto: presidency.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, înainte de începerea Summitului UE-Balcanii de Vest, că una dintre temele complicate care vor fi discutate în cadrul întâlnirii este reprezentată de bani. Șeful statului a adăugat că este nevoie de o rectificare bugetară, pentru că au apărut cheltuieli suplimentare. El a mai explicat că este nevoie să fie identificată o sumă destul de mare pentru a ajuta Ucraina și că nu trebuie luați banii de la fondurile structurale sau de la agricultură.

„O a doua chestiune discutată - banii, bugetul multianual. Este nevoie de o rectificare bugetară din mai multe motive. Au apărut cheltuieli suplimentare, dar cea mai mare este bugetul cu care dorim să ajutăm Ucraina. Este vorba de o sumă destul de mare, care trebuie identificată și aici este nevoie de negocieri, pentru a ajunge la un bun sfârșit cu această rectificare bugetară”, a mai explicat președintele.

De asemenea, șeful statului a mai adăugat că „bani suplimentari vor fi relativ puțini, deci trebuie să procedăm la o rearanjare a banilor”.

„Am o opinie foarte clară, pe care o voi exprima. Nu trebuie să luăm bani de la două capitole care pentru noi sunt importante, de la fondurile europene tradiționale, de la convergență și nici de la capitolul agricultură”, a mai spus el.

Totodată, a subliniat că trebuie să se găsească bani în altă parte.

„Asta va fi discuția despre rectificarea bugetară. În acest cadru o discuție specială va avea loc despre mărimea fondului pe care dorim să-l punem la dispoziția Ucrainei pentru a-i ajuta să treacă prin această perioadă dificilă”, a mai spus președintele.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri