Iohannis, despre moartea lui Navalnîi: „Sunt profund întristat. Cerem Rusiei o anchetă transparentă și cuprinzătoare”

Data publicării:
klaus iohannis face declaratii
Klaus Iohannis spune că „este profund întristat de vestea că Aleksei Navalnîi a murit”. FOTO: Profimedia Images

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri un mesaj după informația potrivit căreia principalul opozant al liderului rus, Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi, a murit în închisoare. „Comunitatea internațională a pierdut un luptător curajos pentru libertate și drepturi. Cerem Rusiei să facă o anchetă transparentă și cuprinzătoare”, a spus șeful statului.

„Sunt profund întristat de vestea că Aleksei Navalnîi a murit. Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă către familia și prietenii săi. Astăzi, comunitatea internațională a pierdut un luptător curajos pentru libertate și drepturi. Cerem Rusiei să facă o anchetă transparentă și cuprinzătoare”, a scris Klaus Iohannis pe X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderul încarcerat al opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi a murit, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus, vineri.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”.

Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului. Aleksei Navalnîi avea doar 47 de ani.

„După o plimbare în districtul autonom Iamalo-Neneția, Navalni s-a simțit rău și aproape imediat și-a pierdut cunoștința. Paramedicii au declarat decesul deținutului”, au transmis autoritățile penitenciare din Rusia.

Conform autorităților penitenciarului, au fost chemați medicii dar aceștia nu au putut să-l mai resusciteze pe Navalnîi.

Avocatul lui Navalnîi, Leonid Soloviov, a declarat pentru presa din Rusia că nu va face încă niciun comentariu în privința decesului disidentului.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri