ÎPS Calinic respinge unificarea Paștelui: Cei care vor să sărbătorească odată cu noi, o pot face, însă nu ortodocșii odată cu aceștia

Data actualizării: Data publicării:
ips calinic stropeste cu apa sfintita
Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, are o poziție fermă în ceea ce privește data serbării Paștelui. Foto: Facebook / Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, are o poziție fermă în ceea ce privește data serbării Paștelui, după ce mai mulţi intelectuali au propus ca această sărbătoare să fie la o dată comună în toată lumea creştină, relatează Monitorul de Suceava.

„Oamenii au libertate de exprimare, însă aceasta nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor. Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia. Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică. Sinodul I Ecumenic a statornicit cu sfințenie data serbării Paștilor. Nimic în plus sau în minus”, a spus Arhiepiscopul Calinic, ca răspuns oferit marți unui enoriaș la rubrica „Răspunsul Ierarhului”, după ce i s-a cerut părerea în legătură cu acest subiect.

Scrisoare către Sfântul Sinod al BOR pentru unificarea Paștelui, semnată de sute de personalități. „Ca laici, nu putem fi indiferenți”

Mai multe personalităţi au transmis, duminică, o scrisoare Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind dezideratul unităţii creştinilor în celebrarea Paştelui. „Am face un pas important spre mult mai complicata reîntregire a Bisericii Lui Hristos”, afirmă semnatarii documentului, care apreciază că celebrarea la date diferite afectează viaţa oamenilor. Scriitorul Adrian Papahagi a transmis că a trimis, duminică, o scrisoare către Sfântul Sinod privind dezideratul unităţii creştinilor în celebrarea Paştelui.

Documentul este semnat de mai multe personalităţi „Tocmai am trimis către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române şi către Adunarea Naţională Bisericească o scrisoare deschisă privind dezideratul unităţii creştinilor în celebrarea Paştelui”, a anunţat, duminică, pe Facebook, Adrian Papahagi.

Citiți și:
Controversa datei Paștelui. Paleologu: Calendarul n-are legătură cu ortodoxia. E rău că ajungem la anateme, trăim în era supărăcioșilor

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri