Jandarmerie: „Demisii? Pentru ce să fie demisii?”

Data publicării:
protest 10 august bucuresti piata victoriei_nick stavre (12)
Foto: Nick Stavre

Reprezentanții Jandarmeriei Române au ieșit sâmbătă dimineață să facă precizări cu privire la intervenția brutală în care a acționat la protestul diasporei de vineri seară, din Piața Victoriei. Aceștia au spus că au acționat „defensiv”. În urma declarațiilor au rămas încă foarte multe întrebări fără răspuns.

Reprezentanţii Jandarmeriei au susținut că intervenţia de la mitingul de vineri seară a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind „eminamente defensive”, iar acţiunile au fost reactive.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, la ora 23:11 prefectul Capitalei a emis ordin ca Jandarmeria să acţioneze în forţă, iar din acel moment s-au luat măsuri astfel încât zona să fie evacuată.

Până atunci însă nu se știe la ordinele cui a acționat Jandarmeria.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a spus că toată acţiunea jandarmilor a fost supraveghetă vineri seară de un procuror militar, care se va putea pronunţa cu privire la legalitatea intervenţiei.

La finalul conferinței de presă, jurnaliștii i-au întrebat pe cei doi reprezentanți ai Jandarmeriei dacă vor exista demisii. Iată dialogul:

Jurnalist: Demisii?

Marius Militaru, purtător de cuvânt Jandarmeria Română: „Demisii? Pentru ce să fie demisii?”

Citiți și VIDEO. 11 cazuri de violență extremă din partea jandarmilor, care au șocat lumea

www.digi24.ro vă ține azi la curent cu toate evenimentele legate de protest, atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Digi24, unde puteți vedea transmisiuni LIVE din Piața Victoriei pe tot parcursul zilei.

Sursa: Digi24, News.ro

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri