Vlad Voiculescu va da în judecată "Naţional" pentru calomnie

Data actualizării: Data publicării:
vlad_vasile_voiculescu_01_INQ_Octav_Ganea

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a anunţat că va da în judecată "Naţional" pentru calomnie, după ce publicaţia a scris despre o legătură pe care demnitarul ar avea-o cu Nicolae Voiculescu, fost CEO al companiei de farmaceutice „Novartis”.

160520_vlad_vasile_voiculescu_01_INQ_Octav_Ganea
Foto - INQUAM, Octav Ganea

Publicaţia susţine că Nicolae Voiculescu, cel mai mare „lobbist” al marilor companii din domeniul pharma, ar fi unchiul ministrului şi că „ar negocia cu Ministerul Sănătăţii contracte de sute de milioane şi chiar miliarde de euro”. Negocierile s-ar derula cu o fostă angajată a lui Nicolae Voiculescu, pe care ministrul Sănătăţii a numit-o secretar de stat responsabil cu problema medicamentelor.

Informaţiile sunt prezentate şi de tabloidul CanCan, despre care ministrul Vlad Voiculescu spune că este „un ventilator care împrăştie mizerii.”

Mesajul postat de ministrul Sănătăţii pe pagina de Facebook:

Voi acționa în judecată „Național” pentru calomnie. Niciunuia dintre noi nu-i place să fie umplut de mizerii, mai ales când ele sunt împrăștiate de un ventilator cum este tabloidul CanCan.

Reiau faptele așa cum le-am mai expus pe 23 iulie:

- Domnul Nicolae Voiculescu nu este unchiul meu. Bunicul său este străbunicul meu. Această relație de rudenie îndepărtată s-ar încadra la gradul al cincilea, grad care nici măcar nu intră sub reglementarea expresă a Codului Civil. Evident, nu se poate pune problema unui conflict de interese.
- Nu am discutat nimic legat de minister cu domnul Nicolae Voiculescu. Singurul contact avut cu el din octombrie încoace a fost un schimb de sms-uri cu ocazia vehiculării acelorași calomnii pe 23 iulie în spațiul public.
- Am fost bursier al Institutului Aspen. Sunt unul din 200 de colegi din 15 țări. Printre ei se găsesc economiști, medici, artiști și oameni din sectorul public. Nicolae Voiculescu este membru în board-ul acestui institut, iar board-ul este format din 10 persoane.
- Ioana Ursu, secretar de stat în minister, nu a lucrat niciodată pentru domnul Nicolae Voiculescu. Nici nu l-a cunoscut vreodată, nici nu a vorbit vreodată cu el. Mai mult, Ioana Ursu nu a lucrat niciodată pentru o companie de consultanță din România sau românească.

A spune că un secretar de stat a lucrat pentru cineva când acesta nici măcar nu a activat vreodată într-o companie de profil românească sau din România este o minciună.

Teoriile deplasate apărute astăzi sunt calomnii. Și privesc pe oricine în ochi, oricând, spunând asta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri