Adrian Năstase aduce noi dosare penale în instanță

Data publicării:
adrian nastase -Mediafax Foto-Catalina Filip-1

Procurorii DNA au anunţat în sala de judecată că expertul care a măsurat geamurile termopane de la moşia din comuna Cornu a familiei Năstase are dosar penal. Specialistul ar fi încălcat obiectivele stabilite de judecători pentru a ajunge la o concluzie favorabilă fostului premier, judecat pentru luare de mită şi şantaj. Acesta a susţinut că acuzaţiile procurorilor sunt nefondate.

„A stabilit că noi am plătit mai mult decât trebuia pentru lucrările de la Cornu. Pentru că părea că lucrurile sunt foarte clare, au aruncat acest foc de artificii pentru impresionarea judecătorilor”, a spus Adrian Năstase.

Tot ieri, magistraţii au audiat ultimul martor din acest caz. Este vorba despre o fostă colaboratoare de-ale Irinei Jianu, inculpată alături de familia Năstase. Martora a confirmat, în declaraţia sa, ipoteza procurorilor, potrivit căreia Adrian şi Dana Năstase ar fi primit mită de la Irina Jianu mai multe bunuri din China, introduse ilegal în ţară.

„Irina Jianu mi-a spus că aceste bunuri au fost achiziţionate din bazaruri. Mi-a zis că atunci când a fost în China la cumpărături, a fost cu Dana Năstase (...).Trebuia să fac facturi, adică să fac un fals, pentru că nu erau preţurile şi cantitatea. Mi-a fost frică să refuz”, se arată în declarația de martor.

„După patru sau cinci termene, după ce a fost preparată psihologic, a venit şi a recitat tot ce a spus la urmărirea penală. A făcut tot felul de afirmaţii, iar la întrebările avocaţilor noştri a spus nu ştiu, nu îmi amintesc”, a spun Adrian Năstase.

După şase ore de audieri şi dezbateri în sala de judecată, instanţa a stabilit că ultimul termen al procesului va avea loc pe 19 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri