Adrian Severin: „Mi-e frică pentru soarta României, nu de închisoare”

Data actualizării: Data publicării:
adrian severin inchisoare captura3

Decizie definitivă în procesul lui Adrian Severin. Fostul europarlamentar a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă și s-a predat la Serviciul Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei.

La plecarea spre poliție, Adrian Severin a spus că se consideră nevinovat și că nu se teme de închisoare.

Reporter: Vă e frică de închisoare?

Adrian Severin: Bineînțeles că nu. Mi se pare o nebunie, dar nu mi-e frică defel. Mie mi-e frică pentru soarta României, nu pentru închisoare. Cu asemenea justiție, țara asta nu poate avea un viitor într-o situație internațională atât de gravă ca aceasta.

Reporter: Vă simțiți nevinovat?

Adrian Severin: Evident. Total nevinovat.

Sentinţa vine la capătul unui proces ce a durat mai bine de trei ani. Totul a început în martie 2011, când Adrian Severin a fost înregistrat de ziariştii britanici de la Sunday Times când cerea bani pentru a propune amendarea unor legi în Parlamentul European. Fostul europarlamentar a declarat, de fiecare dată, că e victima unei înscenări şi că e nevinovat.

A fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi trei luni de închisoare. Instanţa Supremă a adăugat astăzi 9 luni sentinţei. Iată declaraţia făcută în urmă cu puţin timp de Adrian Severin. Pleca de-acasă spre Poliţia Capitalei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri