Aristotel Căncescu, arestat preventiv

Data actualizării: Data publicării:
Aristotel Căncescu, fostul președinte CJ Brașov cu sapca si ochelari, insotit de un jandarm mascat
Aristotel Căncescu, fostul președinte CJ Brașov. Sursă foto: captură Digi24

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, îşi va petrece următoarele 25 de zile în arest preventiv. Inițial, el a fost plasat în arest la domiciliu.

Procurorii DNA îl acuză de luare de mită şi de abuz în serviciu într-un dosar legat de campania din 2012.

Concret, fiind președinte al filialei județene PNL, a pretins de la trei persoane bani și alte foloase, în valoare de 105.000 lei, în schimbul angajării acestora în cadrul Agenției Județene de Dezvoltare Durabilă, dar şsă apară pe listele partidului pentru consiliul judetean.

Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată în luna decembrie 2014 de către DNA Brașov, fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracțiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu. El a fost arestat preventiv în perioada decembrie 2014 - februarie 2015.

În septembrie 2016, DNA a deschis un nou dosar penal în care îl acuză pe Aristotel Căncescu de abuz în serviciu. Alături de fostul şef al CJ Braşov este cercetat, pentru aceeaşi infracţiune, şi primarul municipiului Braşov, George Scripcaru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri