Au furat 90.000 de lei dintr-o mașină, după ce au bruiat sistemul de închidere centralizată. Hoții, prinși după o lună

Data publicării:
cheie de masina in mana inchidere auto centralizata
Proprietarul a închis mașina din telecomandă și a plecat. Hoții au așteptat momentul și au acționat. Credit foto: Guliver/Getty Images

Doi bărbați din Iași își vor petrece următoarele 30 de zile după gratii pentru furt. Cei doi sunt acuzați că au sustras 90.000 de lei dintr-o mașină, după ce au bruiat sistemul de închidere centralizată. Au fost prinși și reținuți o lună mai târziu, scrie Ziarul de Iași.

Furtul a avut loc pe 16 ianuarie 2024, într-o parcare din Iași. Proprietarul mașinii, un tânăr de 24 de ani, a coborât de la volan, a închis mașina din telecomandă și a plecat.

În apropiere se aflau, însă, doi indivizi. Cu ajutorul unei telecomenzi, aceștia au bruiat sistemul de închidere centralizată, altfel spus mașina a rămas, în continuare, cu portierele deschise.

După ce s-au asigurat că proprietarul s-a îndepărtat, hoții au răscolit mașina. Au găsit 90.000 de lei, i-au luat și s-au făcut nevăzuți în doar câteva minute.

Când și-a dat seama că banii au dispărut din autoturism, proprietarul a mers la Poliție. În urma anchetei, oamenii legii au reușit identificarea și prinderea hoților.

Cei doi bărbați, ambii de 44 de ani, au fost reținuți pe 19 februarie. În baza probelor, o zi mai târziu, au fost arestați preventiv 30 de zile pentru furt calificat prin folosirea unei metode tehnice.

Metoda de bruiere a sistemelor de închidere centralizată nu este una nouă printre hoții din autoturisme din România, primele cazuri fiind înregistrate încă de la începutul anilor 2010.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri