Avocatul lui Cherecheș e supărat că fuga acestuia îi încurcă planurile de apărare: Îi recomand să se predea

Data actualizării: Data publicării:
catalin chereches
Avocatul lui Cătălin Cherecheș a declarat sâmbătă, la Digi24, că fuga din țară a clientului său nu ajută cu nimic apărarea. FOTO: Profimedia Images

Avocatul lui Cătălin Cherecheș a declarat sâmbătă, la Digi24, că fuga din țară a clientului său nu ajută cu nimic apărarea pe care o gândise și căile de atac extraordinare pe care le-a introdus deja sau pe care urma să le introducă pentru a schimba decizia de condamnare. El a spus că nu știa de planurile edilului de a fugi.

"Din perspectiva apărării nu ne ajută cu nimic că el nu va fi prezent. Am în vedere o contestație în anulare privind nelegala compunere a completului de judecată, cu privire la una dintre judecătoare.

Nu am fost informat de planurile lui Cătălin Cherecheș. Nu am vorbit de joi.

Am luat în calcul că a doua zi se pronunță o hotărâre judecătorească, dacă urma să se ia o soluție de achitare care ar fi fost cea corectă, sau dacă urma varianta unei hotărâri de condamnare. El mi-a spus că e pregătit pentru oricare dintre variante, și că va respecta hotărârea judecătorească.

Noi am discutat că indiferent de soluție ar fi respectată. Nu a dat niciun semn că ar putea fugi", a spus avocatul.

Întrebat ce l-ar sfătui în situația de acum, el a răspuns că îi recomandă să se predea pentru că cu siguranță nu e un plus pentru demersurile legale pe care intenționa să le exercite.

"Nu pot decide pentru el. Sunt alegerile lui. Cu siguranță situația lui juridică nu se îmbunătățește în niciun caz. Magistraților care vor decide pe căile extraordinare de atac, cât de ușor le e să aplice legea știind că persoana vizată nu mai e de găsit", a adăugat avocatul.

Poliția de Frontieră a detaliat sâmbătă cum a reușit să fugă din țară Cătălin Cherecheș, primarul condamnat din Baia Mare. După ce au controlat traficul în mai multe puncte de trecere a frontierei, polițiștii au stabilit că primarul a ieșit din țară prin vama Petea, într-un taxi, folosindu-se de actul de identitate al unei rude din străinătate. 

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dat în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit nici acasă, nici la biroul său din Primărie. Edilul a fost condamnat definitiv, vineri dimineață, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri