Black Cube | Dragnea: Dacă informațiile sunt reale, Iohannis trebuia chemat la DIICOT

Data publicării:
liviu dragnea fb

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este de părere că, în cazul în care informațiile apărute în presă privind implicarea șefului statului în cazul Black Cube sunt reale, Klaus Iohannis ar fi trebuit, până acum, chemat la audieri la DIICOT, întrucât ca orice alt cetățean român poate fi cercetat.

liviu dragnea fb

"Mi-a arătat cineva ce a apărut în presă, nici nu era un document foarte mare. Nu am alte informații. Dacă acel document este real, dacă acel document este o parte reală dintr-o declarație (...) și se află la dosar la DIICOT, bănuiesc, prima întrebare pe care mi-o pun este: de ce nu a fost chemat președintele la audieri? Pentru că oricare alt cetățean din România, dacă era menționat în acest dosar sau în altele, era chemat imediat, eventual și cu mascații, să dea explicații pentru asta. Repet, dacă acest document nu este o făcătură și nu a apărut în presă contrafăcut", a declarat Liviu Dragnea, vineri, la Parlament, întrebat cum privește eventuala implicare a președintelui Klaus Iohannis în dosarul "Black Cube" așa cum s-a relatat în mass-media.

El spune că i se pare greu de acceptat "ca șeful statului să folosească acest tip de operațiune profund ilegală".

"Practic, pentru ce, după cum ar reieși din acel document, să o dea jos pe Kovesi. Că, practic, asta era ținta Black Cube, după cum am văzut în ultimele luni de zile. Asta ar fi o dovadă maximă de ipocrizie: la televizor vii și spui că tu susții lupta anticorupție și pe cea care conduce această luptă - Codruța Kovesi și tu, de fapt, în subteran, în mod ocult, vrei să o dai jos. (...) Dacă acel document este real, faptul că până acum nu a fost chemat la audieri este inadmisibil. Președintele nu poate să fie trimis în judecată, dar nu scrie nicăieri în Constituție că nu poate să fie cercetat, nu există această prevedere și nu există această imunitate. Repet, dacă ceea ce e acolo e real", a arătat președintele PSD.

Liviu Dragnea a participat, vineri, la dezbaterea "Relansând Europa - o nouă Europă socială", organizată de Grupul S&D din Parlamentul European.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a declarat că nici el și nici Președinția nu au fost implicați în acțiunea Black Cube, catalogând acuzațiile aduse SRI drept caraghioase. "Președintele și Președinția nu au protejat, nu au fost implicate în această acțiune Black Cube nici formal, nici informal", a spus Iohannis. El a precizat că l-a rugat pe procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, să facă "ce vrea, cum vrea și când vrea, dar să lămurească definitiv și integral această speță".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri