Cazul Silaghi. Remus Șpan, fost șef în serviciu secret al MAI, urmărit penal pentru complicitate la trafic de influență

Data publicării:
remus span captura

Procurorii anticorupție l-au citat astăzi pe Remus Șpan la sediul DNA pentru a-i aduce la cunoștință faptul că s-a început urmărirea penală pe numele său. El este acuzat de complicitate la trafic de influență.

Procurorii susțin că Remus Șpan este cel care ar fi intermediat discuțiile dintre fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, și afaceristul Nelu Iordache.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, Remus Șpan ar fi participat la una dintre întâlnirile dintre cei doi și ar fi asitat la momentul în care, potrivit denunțului depus de Nelu Iordache, omul de afaceri i-ar fi dat fostului ministru 200.000 de euro, totul pentru ca Ovidiu Silaghi să intervină pentru ca acele contracte de construire a unor autostrăzi cu societatea comercială deținută de Nelu Iordache nu să fie anulate, deși, potrivit procurorilor, societatea nu mai îndeplinea condițiile legale pentru a continua lucrările.

Potrivit procurilor, prima întâlnire dintre Nelu Iordache şi Ovidiu Silaghi ar fi avut loc în luna mai 2012, la locuinţa din Satu Mare a ministrului.

Procurorii susţin că Nelu Iordache şi Ovidiu Silaghi s-au mai întâlnit de câteva ori până la rezilierea contractului. Ultima oară, chiar în seara zilei de 22 noiembrie, când omul de afaceri i-a dat ministrului 200.000 de euro. Totuşi, a doua zi contractul a fost reziliat, iar zece zile mai târziu, Nelu Iordache a fost arestat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri