Criminalul celor doi bătrâni din Timișoara a făcut declarații surprinzătoare după două săptămâni de tăcere

Data actualizării: Data publicării:
crminal dus de politisti la ancheta
Autoritățile confirmă faptul că bărbatul era drogat atunci când i-a atacat pe bătrâni. Foto: Captură TV Digi24

După două săptămâni de tăcere, criminalul celor doi bătrâni din Timișoara începe să colaboreze cu anchetatorii. El a recunoscut la audieri că a aruncat cuțitul, rucsacul și hainele din noaptea atacului în râul Bega, astfel că echipaje de scafandri caută dovezile pe fundul apei.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că la câteva ore după ce i-a ucis pe doi bătrâni a aruncat arma crimei și hainele cu care era îmbrăcat în canalul Bega, în zona podului Decebal. 

Acestea sunt probe la dosar, așa că echipe de scafandri sunt implicate în căutarea lucrurilor. Ele nu au fost încă găsite.

Bărbatul este arestat preventiv și va fi judecat pentru omor calificat.

Au apărut și noi detalii din ancheta dublei crime de la Timișoara. Bărbatul care i-a ucis pe cei doi bătrâni în propria casă era drogat. Atacatorul spune că s-a dus la ei cu scopul să împrumute bani, însă fiica bătrânilor rupe tăcerea și îl acuză de crimă cu premeditare. Susține că avea deja avea datorii uriașe la părinții ei și crede că avea planul sângeros bine pus la punct. 

Prins după 48 de ore în zona Gării de Nord din Timișoara, bărbatul și-a recunoscut fapta. El le-a spus poliţiştilor că se cunoştea cu victimele sale şi că ştia că femeia, administrator de imobil, încasa în acea zi cheltuielile comune ale locatarilor şi că avea banii la ea, mai spun polițiștii. Bărbatul a declarat că nu a intenționat să-i omoare pe bătrâni, ci doar să fure banii, dar lucrurile au degenerat. 

Femeia ucisă era administratorul imobilului în care locuia, iar criminalul a acţionat la pont, pentru că ştia data la care adună banii de la locatari. El acumulase datorii de aproape 2.000 de lei la plata întreţinerii.

Cei doi bătrâni, în vârstă de 75 şi 78 de ani, stăteau de vorba la telefon cu unul dintre nepoţi, care locuieşte în Germania. La un moment dat au auzit zgomote în casă. Au apucat să îi spună nepotului că cineva a intrat peste ei, s-au auzit nişte zgomote, apoi convorbirea telefonică s-a întrerupt. Nepotul l-a sunat imediat pe verişorul lui, un alt nepot al celor doi bătrâni, care locuieşte în apropiera acestora. Acesta din urmă s-a dus imediat la apartamentul bătrânilor şi, când a intrat în casă, şi-a văzut bunica şi bunicul morţi, iar în casă încă se află criminalul care a încercat să-l înjunghie, apoi a fugit.

Totul s-a întâmplat în plin centrul oraşului, chiar lângă clădirea Tribunalului Timiş.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri