CSM: Victor Alistar, care a susținut o propunere controversată la legile justiției, nu are mandat din partea Consiliului

Data actualizării: Data publicării:
victor alistar fb
Sursa: Facebook

Judecătorul Ștefan Lucaciuc, purtătorul de cuvânt al CSM, spune că Victor Alistar, membru al Consiliului, „nu are mandat să reprezinte instituțional CSM” în comisia specială pentru legile justiției.

victor alistar fb
Sursa: Facebook

Declarația vine după ce Alistar a venit cu o propunere controversată, privind numirea președinților și vicepreședinților Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Conform amendamentului susținut de el, președintele nu va mai putea refuza propunerile formulate de Consiliul Superior al Magistraturii. Cu alte cuvinte, dacă rămâne valabilă modificarea adoptată de Comisia Iordache, șeful statului va primi propunerea de la CSM și va fi nevoit să numească la conducerea ICCJ, fără a putea face observații și fără a putea refuza.

Propunerea a fost votată de reprezentanții PSD-ALDE. Au votat împotrivă PNL, USR și UDMR.

Ulterior votului din Comisia Iordache, purtătorul de cuvânt al CSM, judecătorul Ștefan Lucaciuc, a declarat că Victor Alistar „nu are mandat să reprezinte instituțional CSM”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri