Descinderi la Vama Nădlac 2: 47 de angajați CNAIR sunt anchetați pentru luare de mită

Data publicării:
VAMA NADLAC 1 - COVID19 - RESTRICTII CIRCULATIE - 5 APR
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad efectuează cercetări într-un dosar penal faţă de 47 de suspecţi, angajaţi în cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru luare de mită în formă continuată.

Marţi s-au efectuat s-au efectuat percheziţii imobiliare la două locaţii din cadrul Agenţiei de Control şi Încasare Nădlac 2 - Toneta nr. 1 şi 2, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad transmis, marţi, presei.

Percheziţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

DGA Arad a declanşat marţi verificarea activităţii mai multor angajaţi ai Agenţiei de Control şi Încasare (ACI) Nădlac 2, ca urmare a unor sesizări ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin DRDP Timişoara.

„Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârşirea unor acţiuni asimilate faptelor de corupţie, situaţii descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR. Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituţiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor”, informează CNAIR.

Potrivit sursei citate, aceste acţiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR, iar atunci când sunt identificate abateri de natură penală concluziile sunt transmise organelor de cercetare abilitate.

„Controalele şi măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranţă zero cu privire la actele de corupţie. Trebuie reamintit că, pentru prevenirea faptelor de corupţie, CNAIR şi DGA desfăşoară periodic cursuri de pregătire şi prevenţie cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituţii”, adaugă compania de drumuri.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri