Doi angajați ai Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău au fost reținuți de DNA pentru luare de mită

Data publicării:
Sigla Directiei Nationale Anticoruptie, in Bucuresti, vineri 26 februarie 2016.
Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Şeful Serviciului Tehnic, Administrativ şi Aprovizionare din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău şi economistul unităţii au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru 24 ore sub acuzaţiile de luare de mită, iar un om de afaceri a fost pus sub control judiciar, pentru dare de mită, informează un comunicat de presă al DNA.

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii februarie 2024, în contextul derulării unui contract de execuţie privind efectuarea unor lucrări de întreţinere şi igienizare la subsolul şi blocul alimentar din cadrul spitalului, şeful serviciului tehnic, Alexa Dragoş-Constantin şi economistul Pralea Doru-Ion ar fi pretins de la omul de afaceri suma de 20.000 lei.

Procurorii DNA susţin că cei doi au primit câte 1.000 euro, ce reprezenta o primă tranșă din banii pretinşi iniţial.

"Sumele de bani ar fi fost pretinse şi primite de inculpaţii Alexa Dragoş-Constantin şi Pralea Doru-Ion pentru a favoriza interesele omului de afaceri în scopul încheierii unui act adiţional la contractul menţionat, semnării procesului verbal de recepţie a lucrărilor cât şi pentru achitarea cu celeritate a facturilor aferente serviciilor prestate", precizează comunicatul DNA.

Anchetatorii au efectuat, în acest dosar, 3 percheziţii domiciliare şi una la spital, potrivit Agerpres.

Cei doi angajaţi ai spitalului au fost reţinuţi pentru 24 ore şi vor fi prezentaţi, vineri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

Omul de afaceri a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile.

În cursul urmăririi penale, prin ordonanţa procurorilor s-a dispus măsura sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale a întregii sume de bani ce a făcut obiectul infracţiunii de corupţie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri