Dosarul Poșta Română. Astăzi se dă sentința definitivă pentru foștii miniștri Tudor Chiuariu și Zsolt Nagy

Data publicării:
ciocanel-13

Actualizare 12.20. Cei cinci judecători s-au retras pentru deliberări. Sentința va fi pronunțată în această după-amiază. La ultimul termen, avocații au susținut că Tudor Chiuariu și Zsolt Nogy ar trebui achitați, pentru că atunci când au inițiat și aprobat hotărârea de guvern nu a fost încălcată nicio lege. Chiuariu a spus că și-a primit pedeapsa, pentru că toată lumea știe că este un fost ministru acuzat de fapte de corupție, iar Nogy a spus că a avut cele mai bune intenții atunci când a inițiat horărârea de guvern. 

_______________________________

Procurorii DNA au cerut între 5 şi 15 ani de închisoare pentru cei doi. Tudor Chiuariu, fostul ministru al justiţiei, a fost achitat de prima instanţă, în timp ce Zsolt Nagy, fost ministru al telecomunicaţiilor, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Potrivit procurorilor DNA, Zsolt Nagy a iniţiat o hotărâre de guvern, a cărei legalitate a fost confirmată prin semnătura luiTudor Chiuariu. În urma acestei hotărâri de guvern, un teren şi un imobil al Poştei Române au trecut din proprietatea statului în proprietate privată. Prejudiciul este estimat la 9 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri