Două judecătoare au fost reținute, suspectate de legături cu lumea interlopă

Data publicării:
1403judecatoare-54736

Actualizare 07.00. Potrivit unor surse judiciare, cele două judecătoare sunt suspectate de fapte de corupţie, după ce ar fi primit bani de la diverşi interlopi pentru a-i favoriza în dosarele pe care aceştia le aveau pe rolul Tribunalului Bucureşti.

Urmează ca procurorii să ceară arestarea celor doi magistrați dar și a altor persoane care au fost reținute în urma audierilor de noaptea trecută.

Birourile celor doi magistraţi au fost sigilate.

____________________________

Procurorii DNA fac percheziții de câteva ore la locuințele din Capitală ale celor două judecătoare Antonela Costache, șefa Secției a II-a Penală din Tribunalul București, și Viorica Dinu, o subalternă a Antonelei Costache.

Acestea sunt suspectate de procurorii DNA de fapte de corupție, că ar avea legături cu personaje din lumea interlopă, pe care le-ar fi favorizat în dosarele pe care le aveau pe rolul Tribunalului București.

Surse judiciare susțin că cele două ar fi primit bani pentru sentințe favorabile interlopilor.

La solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat ieripercheziția corporală și domiciliară a judecătoarelor de la Tribinalul București, dar și reținerea și arestarea preventivă a acestora.

Viorica Dinu judecă dosarul lui Dan Voiculescu, care a ajuns din nou la Tribunalul București.

Antonela Costache a apărut în urmă cu câțiva ani în interceptările din dosarul în care este judecat senatorul Cătălin Voicu.

Cele două judecătoare, alături de alte trei persoane, vor fi aduse la sediul DNA pentru audieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri