Explicaţia unei noi amânări la CCR | C. T. Popescu. O. Vasilescu a scos porumbelul: Dragnea - preşedinte în 2019

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea tribuna psd facebook

Curtea Constituțională trebuia să se pronunțe azi asupra legii 90, care nu permite unei persoane condamnate să ocupe o funcție în Guvern. A amânat decizia pentru a patra oară. „Domnul Dorneanu, care e om cu frica de Dumnezeu”, nu poate lua o decizie contra lui Liviu Dragnea, a comentat această situaţie jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Curtea Constituţională urma să dezbată astăzi, pentru a patra oară, o contestație la această lege. Judecătorii constituționali au amânat deja luarea unei decizii oe acest în şedinţele din 7 martie, 21 martie şi 4 aprilie. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, spunea că este cea mai grea soluţie pe care Curtea a avut-o de dat până acum.

Întrebat dacă intenționează să candideze la următoarele alegeri prezidențiale, președintele PSD a spus: „Până în 2019 mai e cale lungă, nu am această preocupare acum. Nici nu m-am gândit să candidez, nici nu m-am gândit să nu candidez, să vă spun foarte sincer”.

Aşa ceva nu există în relaţiile de muncă reale adevărate între oameni, CCR îşi poate permite aşa ceva. Parlamentul dacă nu e în stare să aleagă un premier poate fi dizolvat, dar CCR nu e în stare. Ce ar mai putea spune la a patra amânare, dacă iese din nou domnul Dorneanu? Ce ar mai putea spune, că de documentat bănuiesc că s-au documentat (judecătorii CCR – n.r.). De ce amână? Răspunsul e foarte simplu: din cauza preşedintelui Dragnea. Nu preşedintele PSD, preşedintelui României, Dragnea..., pentru că acum s-a trecut la lansarea acestui nou porumbel al păcii de la PSD, a ieşit din gura Olguţei Vasilescu, nu o cucuvea cum îi ieşea lui Ion Iliescu, un porumbel - Dragnea preşedinte în 2019.

Atunci domnul Dorneanu care e om cu frică de Dumnezeu, valet al lui Adrian Năstase, care se orientează cu ceilalţi membri, se gândesc că nu e bine... ce facem? Zicem că Dragnea nu are voie să fie premier şi el se pregăteşte să fie preşedinte, cum să facem aşa ceva...”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri