Fetiță de 6 ani violată de tatăl vitreg. Mama i-ar fi spus să tacă și să rabde

Data actualizării: Data publicării:
fetita suparata isi acopera fata cu mainile
Copila de 6 ani i s-a confesat bunicii, care a mers imediat la Poliție și a povestit totul. Credit foto: Guliver/Getty Images

Caz șocant în Bihor, unde o fetiță de numai 6 ani a fost victima tatălui vitreg. În decurs de numai câteva zile, bărbatul ar fi abuzat-o sexual de două ori și, deși știa, mama copilei i-ar fi spus acesteia să tacă și să rabde. Bunica fetiței a fost cea care a anunțat poliția, iar bărbatul a fost reținut pe loc. Luni, la 4 luni de la trimiterea lui în judecată, agresorul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, scrie eBihoreanul. Decizia nu este, însă, definitivă.

Copila locuia cu mama și cei 6 frați în casa concubinului - un bărbat de 45 de ani din Cociuba Mare, județul Bihor. Prima agresiune sexuală a avut loc în noaptea de 11 spre 12 octombrie 2023, în locuința lor. Câteva zile mai târziu, bărbatul a profitat din nou de copila de 6 ani, de data aceasta pe un câmp din localitate.

Deși fetița i-ar fi spus mamei ei despre coșmarul prin care trece, femeia, care era gravidă atunci cu cel de-al optulea copil, a rugat-o să tacă și să rabde, de teama că ar putea ajunge în stradă cu tot cu copii.

Fetița i s-a confesat și bunicii, care a mers imediat la Poliție și a povestit totul. Pe 27 octombrie 2023, bărbatul a fost arestat şi, în aceeaşi zi, Judecătoria Salonta a dispus să fie arestat preventiv. Pe 3 noiembrie 2023, acesta a fost trimis în judecată, iar luni, 26 februarie 2024, Judecătoria Salonta a dispus condamnarea lui la 8 ani de închisoare. Este acuzat de agresiune sexuală în formă continuată şi agravată.

Mai mult, odată ispășită pedeapsa, bărbatul nu va avea voie ca, timp de 2 ani, să comunice cu victima sau să se apropie de ea la mai puțin de 100 de metri.

Judecătorul a admis şi acţiunea civilă exercitată de procurori în numele copilei, însă doar în parte, scrie sursa citată. Deşi anchetatorii au cerut ca micuţa să primească daune morale de 2 milioane lei din partea agresorului, instanţa a redus suma la 60.000 lei, pentru recuperarea căreia s-au instituit măsuri asiguratorii asupra proprietăţilor deţinute de bărbat. Hotărârea judecătorească poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Pentru că este considerată complice, și mama copilei este cercetată penal de procurori. Până la finalizarea anchetei, cei 7 copii au fost internați într-un centru pentru copii abuzați din Bihor.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri