Fostul deputat PDL Dan Păsat, condamnat la 3 ani de închisoare

Data publicării:
07 Pasat agerpres ed1d8552b8

Completul de cinci judecători al instanței supreme a dat sentința definitivă în dosarul în care fostul deputat Dan Păsat a fost trimis în judecată pentru șantaj, el fiind găsit vinovat pentru această infracțiune.

Practic, completul de judecători a respins recursul fostului deputat și a hotărât ca acesta să rămână cu pedeapsa primită în urma cu jumătate de an, când trei judecători ai instanței supreme l-au găsit vinovat pentru șantaj.

De asemenea, cei cinci judecători au decis să respingă și recursurile înainte de DNA. Procurorii au cerut să fie majorate pedepsele pentru ceilalți doi inculpați din dosar. Aceștia rămână însă cu pedepse de suspendare și anume 5 luni de închisoare. Este vorba de Constantin Marin, găsit vinovat tot pentru șantaj. Al doilea inculpat, Vasile Preda, rămâne cu pedeapsa de 8 luni de închisoare pentru mărturie mincinoasă.

Dan Păsat trebuie să se predea astăzi organelor de Poliție din Giurgiu, pentru a fi transferat într-un penitenciar.

Dan Păsat a fost trimis în judecată în aprilie 2011 pentru trei fapte de șantaj, dar și pentru alte fapte de fals. El a încercat să-și acopere faptele de șantaj prin fals.

Procurorii anticorupție au susținut că, în anul 2009, Dan Păsat, alături de cei doi inculpați din dosar, a amenințat doi reprezentanți ai unei societăți comerciale, astfel încât fostul deputat intenționa să obțină contractele pe care societatea respetică le avea cu câteva primării din județul Giurgiu. Procurorii au arătat că firma condusă, doar în acte, de soția lui Dan Păsat pentru că cel care conducea operațiunile era chiar fostul deputat a obținut aproximativ 2 milioane de lei din contracte cu statul. Mai exact, aceste contracte au fost concesionate de societățile care le câștigaseră inițial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri