Hoți de lemne sub comanda primarului

Data actualizării: Data publicării:
in lupta cu mafia lemnului

Poliţiştii şi procurorii din Bacău bănuiesc un primar că ar fi fost capul unei reţele de hoţi de lemne. Anchetatorii fac percheziţii în localitatea Ghimeş-Făget şi vorbesc despre defrişări ilegale ce ar fi provocat o pagubă de un milion de lei.

Procurori de la Parchetul Genberal și polițiști ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, fac percheziţii la sediul unor instituţii publice firme și acasă la persoane bănuite deconstituire a unui grup infracţional organizat, spălarea banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere fără drept de arbori şi sustragere fără drept de arbori, arată un comunicat al Ministerului Public.

În acest dosar, nouă persoane sunt bănuit că, „sub directa coordonare a unui primar de comună”, au constituit un sistem prin care au tăiat ilegal și vândut lemn în valoare de un milion de lei.

Cele nouă persoane vor fi duse la la parchet pentru audieri.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorilor de către poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Ordine Publică, precum şi din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Harghita, Neamţ şi Vrancea, cu sprijinul de specialitate al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenţie, se mai arată în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri