Ieşire triumfală din arest a primarului din Năvodari. Nicolae Matei, primit cu pâine, sare şi ovaţii

Data publicării:
primarNavodari

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, eliberat miercuri din închisoare, a avut parte de o primire triumfală din partea cetăţenilor urbei, după o jumătate de an după gratii. Aşteptat cu pâine, sare, urale şi ovaţii, flori şi tricouri imprimate cu mesaje de bun venit, edilul promite că se întoarce la serviciu chiar de joi, cu toate că este suspendat. Nicolae Matei ar fi încercat să îl mituiască pe fostul şef al Poliţiei Constanţa pentru a-l scăpa de 30 de dosare penale.

În faţa Primăriei din Năvodari, sute de oameni l-au aplaudat şi i-au scandat minute în şir numele. Cu greu, Nicolae Matei şi-a făcut loc printre localnici, vizibil emotionaţi de prezenţa acestuia. Cu lacrimi în ochi, edilul a declarat că se gândeşte serios să îşi reia atribuţiile. El a fost suspendat din funcţie în momentul în care a fost arestat preventiv, printr-un ordin al prefectului.

De mâine sunt la treabă”, a spus Matei, „iar săptămâna viitoare, probabil joi, o să discut cu viceprimarul ca treaba să meargă bine şi proiectele să meargă înainte.”

Pregătiţi ca de sărbătoare, localnicii din Năvodari au avut numai cuvinte de laudă la adresa edilului, care a fost arestat aproape jumătate de an. „Eu am plâns de când a plecat, am plâns după el. Aşa primar ca ăsta n-am avut niciodată”, spune un susţinător. „Ne bucurăm că este alături de noi şi împreună să construim o altă formă în care sărăcia să fie alungată din România”, spune altul.

Nicolae Matei a devenit primarul muncipiului Năvodari în 2008, când a câştigat alegerile după o campanie controversată: a împărţit mii de ouă cu numele lui. A intrat în atenţia poliţiştilor după ce i-ar fi vândut cumnatului său 60 de hectare de teren din Tabăra Năvodari, sub preţul pieţei. Rând pe rând, oamenii legii au deschis alte dosare, 30 la număr, majoritatea pentru tranzacţii ilegale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri