Înregistrările lui S. Ghiță | Traian Băsescu, audiat trei ore la Parchetul General

Data actualizării: Data publicării:
170117_TRAIAN_BASESCU_PG_03_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul președinte Traian Băsescu a petrecut marți aproape trei ore la Parchetul General. El a fost audiat ca martor în dosarul deschis după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care ar vorbi despre informaţii pe care le primea din dosare aflate în curs de soluţionare.

ACTUALIZARE. La ieşirea de la Parchet, fostul şef al statului a spus că a dat o „declarație completă”, de martor, pe toate întrebările procurorilor, dar nu are voie să dezvăluie conținutul.  El a repetat că niciodată nu a intervenit în actul de justiție și nu a încercat să-l influențeze în vreun fel. „Scoateți-vă din gândire abordarea că vreodată m-am ocupat de vreun dosar”, le-a spus el jurnaliștilor.


 

Fostul președinte a declarat la sosirea la Parchet că se aștepta să fie chemat, pentru că se anunțase public zilele trecute. Traian Băsescu a spus că nu știe cine l-a înregistrat, dar că suspiciunile i se îndreaptă către Sebastian Ghiță.

Zilele trecute, referindu-se la înregistrarea în care vorbeşte despre dosarul lui Dan Voiculescu, Traian Băsescu spunea că este furios pe Sebastian Ghiţă pentru că şi-a permis să îl înregistreze. El a reafirmat faptul că înregistrarea este editată, iar schimbările de sens sunt „consistente”.

„Eu sunt furios pe Ghiţă pentru că şi-a permis să mă înregistreze stând cu mine la masă. Da (confirmă înregistrarea - n.r.). E editată imprimarea, le-a lipit puţin şi a dat schimbări de sens consistente. Nu vreau să discut pentru că o să merg la Parchet probabil, Parchetul a declanşat o anchetă. Însă faptul că stă la masă cu mine şi mă înregistrează...”, a spus fostul şef al statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri