Inspecția judiciară: Procurorul care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu ar fi trimis acte confidenţiale în Republica Moldova

Data publicării:
csm infocsm-1.ro

Pentru fapte similare este cercetat şi şeful Parchetului Tribunalului Iaşi, Carmina Pascal.

La  data de 21 ianuarie 2016, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de cei doi procurori.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea procurorilor în cauză.

Potrivit inspectorilor judiciari, cei doi procurori nu ar fi respectat secretul deliberării sau confidenţialitatea lucrărilor care au acest caracter, precum și al altor informații de aceeași natură de care a luat cunoștință în exercitarea funcției şi ar fi pus la dispoziţia altui stat, ilegal, acte de urmărire penală confidențiale.

În septembrie 2015, Emilian Eva a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru luare de mită, spălare de bani, acte de comerţ şi fals în declaraţii. Emilian Eva fusese arestat în luna iulie 2015, după ce procurorii anticorupţie l-au acuzat că a tranzacţionat peste 200 de picturi, cu o valoare de piaţă de 300.000 de euro.

Emilian Eva este procurorul care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu în dosarul ICA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri