Inspecția Judiciară verifică dacă procurorii DNA i-au cerut Anei Maria Pătru să îi denunțe pe Dragnea și Ghiță

Data publicării:
9771_ovidiu_micsik_inquamphotos (1) patru retinere
Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și face verificări prealabile în legătură cu afirmațiile fostei șefe a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru. Aceasta a spus că procurorii DNA Ploiești i-ar fi cerut să facă denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, potrivit Agerpres.

9771_ovidiu_micsik_inquamphotos (1) patru retinere
Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

La 12 iulie, Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu ca urmare a afirmațiilor doamnei Ana Maria Pătru, publicate în mass-media, în care se relatează aspecte ce țin de modalitatea de instrumentare a unui dosar aflat pe rolul DNA — Structura Teritorială Ploiești. Inspectorii judiciari desemnați în cauză urmează să efectueze verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indiciile comiterii vreunei abateri disciplinare de către procurori de la DNA — ST Ploiești”, se arată într-un răspuns al Inspecției Judiciare, la solicitarea Agerpres.

În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA, sub acuzația că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul, pentru a asigura derularea în bune condiții a unor contracte pe care firma le avea cu AEP.

Ulterior, la începutul lunii iulie 2017, Ana Maria Pătru a declarat, într-un interviu, că, în timpul anchetei, procurorii de la DNA Ploiești i-ar fi cerut să facă denunțuri împotriva lui Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, iar anchetatorii s-au interesat și de persoana fostului premier Victor Ponta.

Prietena mea, denunțătoarea Irina Socol (fondatoarea companiei Siveco — n.r.), și avocatul Ovidiu Bulai, care mi-a fost impus, fiind determinată să renunț la avocații pe care-i aveam angajați, plătit de ea, mi-au solicitat să fac denunțuri împotriva mai multor oameni politici, aceasta fiind condiția pentru a-mi revedea copilul. (...) Avocatul Ovidiu Bulai, plătit de Irina Socol, mi-a spus în clar că arestarea mea se dovedește o lovitură la adresa PSD, deși eu niciodată nu am făcut parte din acest partid și nu am făcut vreodată jocurile vreunui partid.

Avocatul mi-a cerut să-i denunț pe Liviu Dragnea și Sebastian Ghiță, pe acesta din urma văzându-l doar de două ori în viața mea. Am fost întrebată și de Victor Ponta, dar și ei știau că nu sunt apropiată în vreun fel de fostul prim-ministru. (...) Prietena mea, denunțătoarea Socol, a fost invitată, pe perioada cât am fost arestată preventiv, de câteva ori la DNA Ploiești pentru a se întâlni și discuta cu mine. Eu eram scoasă din arest și dusă la aceste discuții, la care participau: avocatul pe care am fost determinată să-l angajez, uneori, avocata ei și polițiștii DNA, întotdeauna, precum și procurorul care se ocupa de instrumentarea cazului, acesta supervizând discuțiile”, spunea Ana Maria Pătru în interviu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri