INTERCEPTĂRI. Cum îşi negociau mita poliţiştii de la Rutieră

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-20-18h22m40s178

Procurorii au început să îi supravegheze pe cei nouă poliţişti bucureşteni la sfârşitul anului trecut. Chiar un ofiţer sub acoperire a reuşit să-l convingă pe un agent de la circulaţie să nu-l lase fără permis.

„Poliţist: Amenda o plătiţi pe loc?

Investigator:...) O achit pe loc. Cât este?

Poliţist: Patru sute douăzeci.

Investigator: Oooh, şefu'… nu am decât trei sute lei …, am euro la mine.

Poliţist: N-are nimic, merge şi-n …euro.

Investigator: Merge şi-n euro?”, potrivit unei interceptări a unei discuţii din 11 decembrie 2012, existente la dosarul procurorilor.

O sută de euro şi câteva sute de lei au fost suficienţi pentru a se trece cu vederea faptul că şoferul a trecut pe roşu. Pentru că investigatorul sub acoperire a povestit că aduce maşini din străinătate şi le vinde în România, poliţistul a arătat un oarecare interes.

„Investigator: E bine? E bine atâta suta, da?

Poliţist: Da.

Investigator: Bine, să trăieşti!

Poliţist: Ăh vreau şi eu o... (n.r. maşină), ţi-am zis ...

Investigator: Te sun cu ce găsesc! Cu ce găsesc te sun”, este o altă parte a discuţiei interceptate în 11 decembrie 2012..

Poliţistul este acuzat de alte patru fapte asemănătoare. Un alt exemplu dat de procurori este o femeie care nu a acordat prioritate pietonilor. A fost amendată şi trimisă la bancomat pentru că nu avea suficienţi bani să o plătească.

Ulterior, nu a primit chitanţă pentru amenda plătită. Potrivit procurorilor, în acelaşi mod acţionau şi ceilalţi opt poliţişti acuzaţi de abuz în serviciu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri