"Îți dau 100 de milioane, șefule!". Cum a refuzat un polițist rutier din Alba o mită în trafic

Data actualizării: Data publicării:
sofer beat testat cu etilotestul de politie
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și a reieșit o alcoolemie de 0,11 mg alcool pur în litrul de aer expirat. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un șofer din Alba a fost condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare, după ce a încercat să mituiască un polițist în trafic. În doar câteva secunde, bărbatul prins beat la volan a dublat "oferta", de la 1.000 de euro la 10.000 de lei: "Îți dau 100 de milioane, șefule!". Totul, în timp ce era filmat cu bodycam-ul agentului rutier: "Oprește-o, bat-o soarele", i-a spus șoferul, potrivit Alba24.ro.

Incidentul a avut loc pe 10 octombrie 2023, în jurul orei 19:00, la intrarea în orașul Zlatna.

Cu doar câteva minute înainte, bărbatul acroșase un alt autoturism. Pentru că i-a rupt oglinda și a plecat ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, păgubitul a sunat la 112 și a dat datele mașinii.

Un agent de poliție a văzut autoturismul în trafic și l-a tras pe dreapta pe șofer. L-a legitimat, iar la testarea cu aparatul etilotest a reieșit o alcoolemie de 0,11 mg alcool pur în litrul de aer expirat.

Polițistul l-a anunțat pe șofer că îi va suspenda permisul de conducere pe 90 de zile. A fost momentul în care bărbatul de la volan a încercat să-l mituiască pe agent, cu gândul că va fi iertat.

"Oprește-o, bat-o soarele", a fost reacția șoferului, când i s-a spus că e filmat cu bodycam-ul agentului. Ulterior, în șoaptă, bărbatul a început negocierea.

Dialogul dintre șofer și polițistul rutier, redat de magistrați în motivarea instanței:

ora 19:19:08
- Îți dau 1.000 de euro, șefule!
- Bă, tu vrei să-ți fac dosar penal?

ora 19:19:32
- Șefu', îți dau 100 de milioane, șefule!
- Bă omule, tu ești bolund ( n. red. bolnav) la cap?

ora 19:19:58
- Șefu', îți dau 100 de milioane!
- Bă, tu nu încetezi?!

După ce a refuzat șpaga, polițistul a raportat cazul superiorilor. Pe lângă faptul că a rămas fără permisul de conducere, șoferul s-a ales și cu dosar penal.

Pe parcursul procesului, bărbatul și-a recunoscut vina și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul de caz.

Pe 27 februarie 2024, prin decizia magistraților Tribunalului Alba, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită. În plus, este obligat să presteze și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri