VIDEO. „13-14 cu ordonanțele”. Mesajul artiștilor pentru parlamentari

Data publicării:
170203_PROTEST_SEARA_4_02_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Mai mulţi artişti lansează un mesaj către Parlament, în condițiile în care în aceste zile se decide soarta controversatei OUG 13 de modificare a Codului penal și a OUG 14, care abrogă ordonanța anterioară. Mesajul a fost publicat pe pagina de facebook „Corupția ucide”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Cer Parlamentului României să respingă Ordonanţa 13 şi să aprobe, prin lege, Ordonanţa 14. Acum”, este mesajul rostit de 30 de artiști, în clipul postat pe rețeaua de socializare.

Într-o noapte, guvernul a decis să dezincrimineze abuzul în serviciu pentru prejudicii mai mici de 200.000 lei și să permită reîntoarcerea în funcții a funcționarilor publici condamnați pentru această infracțiune. Prin ordonanța 13.

600.000 de oameni au cerut ferm, în stradă, anularea acestor prevederi, menite să legalizeze prăduirea banului public.

Presiunea străzii a determinat guvernul să abroge dezincriminarea nocturnă a abuzului în serviciu. Prin ordonanța 14.

Parlamentul e cel care poate închide definitiv și ireversibil problema celor 2 ordonanțe. Dar printr-un mecanism subtil și pervers, supune la vot doar ordonanța 14 pentru a lăsa portițe de revigorare a ordonanței 13.

E momentul ca, alături de cele mai asumate voci publice, să spunem parlamentului că înțelegem jocul de 13-14 cu ordonanțele și nu-l tolerăm.

Hai să răspândim acest mesaj, să ajungă la urechile parlamentarilor”, este mesajul care însoțește clipul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri