Magistrații din Liechtenstein au cerut informații din dosarul Loteria II

Data publicării:
interviu george copos-1

Magistraţii din oraşul stat vor să folosească aceste probe într-o anchetă proprie, derulată pe plan local.

După ce au analizat cererea tribunalului din Liechtenstein, magistrații de la Curtea de Apel București au trimis acolo toate actele solicitate. Acest demers a avut loc la începutul lunii octombrie, când, printr-o cerere de comisie rogatorie, instanța străină solicita mai multe informații din dosarul „Loteria II”.

În acest dosar, trimis în judecată încă din 2008, Gheorghe Copos, alături de Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, sunt acuzați de manipularea pieței de capital.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susțin că omul de afaceri, prin falsificarea mai multor acte, ar fi prejudiciat statul român cu 600.000 de dolari, prin cumpărarea de acțiuni la fondul proprietății de stat.

Procurorii au descoperit că sediul uneia dintre firmele implicate în acest dosar este în Liechtenstein, cunoscut drept un „paradis fiscal”. Și anchetatorii de acolo au suspiciunea că sumele din acest dosar ar fi fost spălate în Liechtenstein.

Nu este prima dată când anchetatorii din Liechtenstein cer autorităților române informații din dosarele în care Gheorghe Copos este acuzat de spălare. S-a întâmplat și în dosarul transferurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri