Marius Voineag, la bilanţul DNA pe 2023: Suntem conştienţi că în context electoral este riscul ca orice facem să stârnească controverse

Data publicării:
BUCURESTI - BILANT DNA - 26 FEB 2024
Direcţia Naţională Anticorupţie prezintă raportul anual de activitate pe 2023, la sediul BNR din București. Inquam Photos / George Călin

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Voineag, a afirmat, luni, la prezentarea bilanţului instituţiei pentru anul 2023, că este conştient că urmează un an electoral şi există riscul ca orice vor face procurorii anticorupţie să fie interpretat şi să stârnească controverse sau discuţii.

"În privinţa activităţii din acest an, trebuie să precizez că suntem perfect conştienţi că avem un context electoral şi că există riscul ca orice facem să fie interpretat şi să stârnească controverse sau discuţii. Dar vă asigur că Direcţia Naţională Anticorupţie va continua să aibă aceeaşi determinare pentru combaterea fenomenului corupţiei", a declarat Marius Voineag, la şedinţa de bilanţ a DNA.

El a adăugat că în acest an şi în 2024 vor putea fi evaluate mai bine rezultatele noilor politici manageriale.

"În acest an, şi mai ales în anul următor, vom putea evalua mai bine rezultatele noilor politici manageriale. Vom continua să ţintim creşterea capacităţii instituţionale şi cu accent pe politicile de resurse umane, în special în ceea ce priveşte motivarea, eficientizarea, formarea şi perfecţionarea. În activitatea operativă vom continua să ţintim cazurile de mare corupţie în domeniile prioritare, cu impact direct asupra vieţii cetăţenilor", a mai afirmat procurorul şef al DNA.

Marius Voineag a amintit în discursul său că acele cazuri mari de impact sporesc curajul şi motivaţia procurorilor.

"Cazuri mari de impact sporesc curajul şi motivaţia procurorilor şi ofiţerilor de poliţie judiciară, consolidează încrederea cetăţenilor care vin către noi cu sesizări şi sporesc prestigiul instituţiei", a mai declarat Marius Voineag.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri