Martin Harris: Aveţi aici doamne de curaj, doamne de fier în procuratură, la Înalta Curte

Data publicării:
martin harris ambasadorul britanic mfax

 

Într-un interviu acordat unui post de televiziune, diplomatul a mai declarat că ambasada Marii Britanii a sprijinit eforturile de combatere a acestui fenomen. Martin Harris, care îşi încheie mandatul în ţara noastră în luna august, se declară un pasionat al poeziei româneşti şi a recitat, din nou, din Mihai Eminescu.

Ambasadorul Marii Britanii spune că instituţiile din justiţie au reuşit să impună un principiu foarte important, şi anume că nimeni nu este mai presus de lege.

„DNA, ANI şi Înalta Curte de Justiţie au reacţionat ferm la fenomenul corupţiei în România. Ambasada Britanică a sprijint aceste eforturi, pentru că e important pentru noi. E important pentru a avea un climat de business potrivit pentru firmele britanice. Am văzut o justiţie din ce în ce mai independentă. Aveţi aici doamne de curaj, doamne de fier în procuratură, la Înalta Curte. După părerea mea, contribuţia lor la lupta cu corupţia e mai semnificativă decât contribuţia ambasadelor”, a declarat Martin Harris.

România este un punct de stabilitate într-o zonă instabilă, spune ambasadorul Martin Harris, care nu se aşteaptă ca ţara noastră să-şi schimbe politica externă după alegerile prezidenţiale.

„Avem provocări importante de securitate în această regiune. E regiunea Marea Neagră, sunt şi Balcanii, Africa. Am sprijinit aderarea României la NATO şi UE, pentru că, considerăm România un punct de stabilitate, într-o zonă unde e lipsă de stabilitate”, a adăugat ambasadorul.

După patru ani petrecuţi în ţara noastră, Martin Harris se declară fascinat de frumuseţile României şi afirmă că pentru un diplomat este important să cunoască limba, istoria, cultura şi religia ţării în care se află. Poeziile l-au ajutat să înveţe mai bine limba română, declară Martin Harris, care a ţinut să-şi exprime în versuri gândurile sale pentru România.

Nu este pentru prima oară când ambasadorul Marii Britanii recită poezii în limba română. Pe 15 ianuarie anul trecut, pentru a marca ziua naşterii lui Mihai Eminescu, diplomatul a ţinut să-i aducă un omagiu poetului şi a postat pe blogul său o înregistrare în care recita poezia "Revedere".

Martin Harris îşi va încheia mandatul în România în august, iar succesorul său va fi Paul Brummell.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri